Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Προφεστιβαλική στη Νάξο 12 Αυγούστου - το πρόγραμμα

ΠΡΟΦΕΣΤΙΒΑΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
Δευτέρα 12 Αυγούστου
Στο πάρκο δίπλα από το Δημαρχείο
Με  τον στίχο-κάλεσμα του Μπρεχτ  "Άλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη"  για σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», που έχει ξεκινήσει το ταξίδι του σε όλη τη χώρα,   θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Νάξο η προφεστιβαλική εκδήλωση της ΟΒ Νάξου της ΚΝΕ τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013, στο πάρκο δίπλα από το Δημαρχείο. Ο χώρος θα είναι ανοιχτός από τις 7 το απόγευμα και η είσοδος ελεύθερη.

Γιατί αυτός ο κόσμος και  πρέπει και μπορεί να αλλάξει!
Πρέπει  να αλλάξει γιατί
Εμείς τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών βιώνουμε καθημερινά στο  πετσί μας, την εκμετάλλευση την δική μας και των γονιών μας.
Την ώρα που εμείς παλεύουμε  να έχουμε ένα πιάτο φαγητό, που  βιώνουμε την ανεργία , που παίρνουμε  μισθό χαρτζιλίκι, που οι γονείς μας απολύονται ή δεν πληρώνονται, την ώρα που Υγεία – Περίθαλψη  – Παιδεία είναι πλέον για τους έχοντες , οι ξενοδόχοι – βιομήχανοι – εφοπλιστάδες βγάζουν τόνους χρήμα στις πλάτες μας.
Μπορεί  να αλλάξει γιατί
Ο λαός έχει την δύναμη και έχει αποδείξει ιστορικά πως  μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω όταν το καταλάβει… Γιατί υπάρχει διέξοδος , με τον λαό στην εξουσία και εκείνος να είναι κυρίαρχος στον πλούτο που καθημερινά του κλέβουν ενώ ο ίδιος τον παράγει.
Για να αλλάξει όμως χρειάζεται μαχητικότητα και αγωνιστικότητα. Αγώνας καθημερινός , αγώνας συνεχής και  με προοπτική!

Μέσα από  το σχολείο καθημερινά
  • Μας λένε ότι ο καθένας πρέπει να κοιτάζει «την πάρτη του».
  • Προσπαθούν να μας πείσουν ότι, αν δεν τα «καταφέρουμε» και γίνουμε και εμείς άνεργοι ή με αβέβαιο μέλλον , θα είναι δική μας ευθύνη.
  • Μας καλλιεργούν την αδιαφορία για την ίδια την ζωή και την παθητικότητα. «Κάτσε εσύ και άσε τους άλλους να σου λύσουν τα προβλήματα».
  • Μας λένε ότι ο κόσμος δεν αλλάζει και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προσαρμοστούμε και να διαχειριστούμε την φτώχεια στην οποία μας έχουν ρίξει.
Ο ρόλος όμως του σχολείου είναι άλλος. Να διαμορφώνει ανθρώπους  που οφείλουν να κάνουν την κοινωνία καλύτερη . Να αναπτύσσει και να αξιοποιεί  στην κοινωνία τις δυνάμεις και τις  ικανότητες του καθενός. ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ!
Για να μην μένουμε θεατές μιας ζωής μακριά από την δική μας. Η  παθητικότητα και η υποταγή δεν  ταιριάζει στους νέους ανθρώπους.
Για ένα σχολείο και  μια παιδεία διαφορετική από  την σημερινή, χρειάζεται συνολικός  αγώνας από τον λαό και την  νεολαία. Η ΚΝΕ σε καλεί σε αυτόν τον δύσκολο αλλά όμορφο αγώνα. Μάθε τις θέσεις μας από πρώτο χέρι. Έλα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στη Νάξο στις 12 Αυγούστου στο πάρκο δίπλα από το δημαρχείο, από τις 19:00 μμ.

Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει
  • Έκθεση Βιβλίου και φωτογραφίας
  • Ιστορική αναδρομή στη δράση της ΚΝΕ για τα προβλήματα της νεολαίας
  • Μουσικό αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο
  • Κεντρική Ομιλία
  • Προβολή βίντεο
  • Παραδοσιακό γλέντι

Δεν υπάρχουν σχόλια: