Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Μαζί με τις διαταγές πληρωμής, η τράπεζα της έστειλε και μία καινούργια πιστωτική κάρτα!

Την πλήρη παράνοια βιώνουν οι τράπεζες, οι οποίες συνεχίζουν να συμπεριφέρονται στους δανειολήπτες όπως τους συμφέρει κατά περίπτωση αδιαφορώντας πλήρως για όλα τα άλλα. 
Αναφορά στην άκρως παράλογη τακτική των τραπεζών να αποστέλλουν πιστωτικές κάρτες – με πιστωτικό όριο άνω των 1000 ευρώ – ακόμη και σε υπερχρεωμένους δανειολήπτες που έχουν κάνει αίτηση για υπαγωγή στο Ν. 4161/2013 έκανε το danioliptes.gr και σε προηγούμενη ανάρτηση του με τίτλο: Πλάκα μας κάνουν! Τράπεζες αποστέλλουν πιστωτικές κάρτες σε υπερχρεωμένους πολίτες!
Αντιμέτωπη με την παράλογη τακτική των τραπεζών βρέθηκε τις περασμένες ημέρες κι μία ακόμη δανειολήπτρια - μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά δανειολήπτρια, έπεσε από τα σύννεφα όταν είδε οτι...
μαζί με τις τρεις διαταγές πληρωμής που της έστειλε η τράπεζα, της είχε στείλει και μία πιστωτική κάρτα με όριο ανάληψης χρημάτων τα 1200 ευρώ.
Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι οτι στην εν λόγω δανειολήπτρια η οποία έχει τρία δάνεια (δύο στεγαστικά και μία πιστωτική κάρτα) κι έχει κάνει αίτηση για υπαγωγή στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, επιδόθηκαν τρεις διαταγές πληρωμής εντός του Ιουλίου.
Η δανειολήπτρια έχει εκδώσει μία πιστωτική κάρτα από τη συγκεκριμένη τράπεζα το 2004, τρία χρόνια αργότερα προχώρησε στη σύναξη κι ενός στεγαστικού δανείου και τον επόμενο χρόνο έβγαλε και ένα συμπληρωματικό στεγαστικό από την ίδια τράπεζα.
Ένα χρόνο αργότερα, δηλαδή το 2009, σταμάτησε να πληρώνει δηλώνοντας πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης των δανείων της.
Ολες αυτές οι περιπτώσεις θα μπορούσαν να είναι μία πολύ καλή απάντηση στα επιχειρήματα του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστης Χατζηδάκης, ο οποίος επιχειρει με διάφορα τερτίπια να βάλει τέλος στην ένταση μεταξύ των τραπεζών και των οφειλετών.
Γιατί ο κ. Χατζηδάκης πρέπει να γνωρίζει ποιος είναι ο υπαίτιος αυτής της έντασης κι όχι να επιχειρεί να φορτώσει την ευθύνη και τις υποχρεώσεις στους πολίτες!



Δανειολήπτες 

Δεν υπάρχουν σχόλια: