Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Τα συμπεράσματα του 7ου Συνεδρίου των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων στη Σαντορίνη

      Τα συμπεράσματα του 7ου Συνεδρίου των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων στη Σαντορίνη:


http://www.santorinishops.com/index.php/news_gr/news/4384-συμπεράσματα-7ου-συνεδρίου.html


7ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων-1η ημέρα των εργασιών

http://www.santorinishops.com/index.php/news_gr/news/4382-7ο-συνέδριο-εμπορικών-1η-ημ-ι.html


7ο Συνέδριο των Εμπορικών Συλλόγων Κυκλάδων-2η ημέρα

http://www.santorinishops.com/index.php/news_gr/news/4385-7%CE%BF-%CF%83%CF%85%CE%BD-2%CE%B7-%CE%B7%CE%BC.html


Ιδιαίτερα σημαντική επιστολή του Προέδρου της ΕΣΕΕ, σχετικά με την νομοθέτηση κεφαλαιοποίησης των οφειλών των εμπόρων έναντι του ΟΑΕΕ.

http://www.santorinishops.com/index.php/news_gr/news/%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%B1/4383-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B5%CE%BF%CF%86%CE%B5%CE%B9%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BF%CE%B1%CE%B5%CE%B5.html

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ;

Διαβάζοντας τα συμπεράσματα του συνεδρίου των «επαγγελματιών» εμπορικών συλλόγων των Κυκλάδων αναφώνησα τρις.- Αλί-Αλί και Τρισαλί (όπερ μεθερμηνευόμενο κατά Καλογήρου εναντίον Κούρκουλου ….Πολλά τα λεφτά Άρη).
Αυτοί είναι οι έμποροι των νησιών μας, που με το «ήθος» τους και το «παράδειγμά» τους σηματοδοτούν ,αφού κατανόησαν τα προβλήματα του τόπου τους, τις εξελίξεις. Ας τα πάρουμε όμως ένα προς ένα .
Συμπέρασμα Ααα.1) Αθέμιτος ανταγωνισμός απ΄το πλανόδιο εμπόριο και συμβουλευτικές παραινέσεις στους αιρετούς υποψηφίους, πως αν δεν ανακοινώσουν από τώρα και να δεσμευθούν με συγκεκριμένα μέτρα πάταξης δεν θα τους ψηφίσουν. Μας λένε δηλαδή πως ο «τεράστιος» αριθμός τριών, τεσσάρων δεκάδων έγχρωμων και μη, φτωχοδιάβολων με χαμηλή παραβατική συμπεριφορά, αποτελεί την πρώτη αιτία ανοιχτού «εκβιασμού» στους υποψήφιους των νησιών μας. Θεσμικά η συντεταγμένη πολιτεία πρώτα κεντρικά, θα πρέπει άμεσα να παρέμβει για δυό λόγους. Πρώτα να ξεκαθαρίσει αν η πρόταση …..ώστε οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πραγματοποιήσουν την εκλογική προτίμησή τους … είναι νομικά βάσιμη ή περιέχει υποψία εκβιασμού και μετά να υποχρεώσει, στα πλαίσια του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων, τις περιφερειακές αρχές να τηρήσουν κατά γράμμα τα ήδη νομοθετημένα μέτρα. Οι δήμοι επίσημα και άμεσα να τοποθετηθούν αν ανέχονται τη φρασεολογία των συμπερασμάτων κι αν σύμφωνα με την οδηγία ΚΥΑ ΚΙ-164/22-2-11 έχει καταργηθεί η οποιαδήποτε συμμετοχή των εμπορικών συλλόγων στη λήψη των αποφάσεων.
Συμπέρασμα Βού.2) Εφ όσον σας ψηφίσαμε κατά πως είπαμε παραπάνω, ρίχτε στα αναξιοπαθούντα ταμεία μας το 10% των προστίμων να πορευόμαστε, διότι μερικές υπηρεσίες του κράτους, ΣΔΟΕ και λοιποί, μας έχουν στη μπούκα και μας διασύρουν λέγοντας πως σε ποσοστά από 50% μέχρι 100% φοροδιαφεύγουμε. Αν είναι δυνατόν… εμείς που καταναλώσαμε όλα τα δέντρα της Σουηδίας στην έκδοση αποδείξεων.
Συμπέρασμα Γού.3) Όλοι σεις που διανοηθήκατε να βάλετε υποψηφιότητα για αξιώματα και έχετε άλλα στο μυαλό σας, προσδιορίστε στις θέσεις σας, ότι… κατά τη διάρκεια της μαυραδιασμένης θητείας σας θα μειώσετε τσομπαναρέοι τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, ειδάλλως θα τινάξουμε τα πέταλα. Εδώ το διπλωματικό έλλειμμα των συντακτών είναι χαρακτηριστικό. Ούτε καν το υποθετικό…. αν υπάρχει περιθώριο, έτσι για τους τύπους.
Συμπέρασμα Δού.4) Ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ να παραμείνει (όλοι συμφωνούμε). Ταυτόχρονα, ας κάνουμε έτσι χάριν αστεϊσμού ως πολιτεία κάνα δυό ελέγχους, μήπως λέω μήπως, υπάρχει κανείς (που δεν υπάρχει) και το κόστος μεταφοράς το πληρώνει ο άμοιρος (αιχμάλωτος) καταναλωτής. Α ρε υγιές εμπόριο που σας χρειάζεται.

Ανώνυμος είπε...

Συμπέρασμα Εεε.5) Πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των οφειλών. Εδώ παλληκάρια μου δεν έχουμε μαντήλι να κλάψουμε και σείς θέλετε να παγώσουν (δηλαδή κατά την προσφιλή σας έκφραση, δανεικά κι αγύριστα ) αυτά που ξεχνούσατε να δίνετε για νάσαστε καλά, (σπανίως εντάξει) τώρα θέλετε και ψυγείο να τα καταψύξετε. Άλλωστε γι αυτό είστε έμποροι. Το κεφαλαιοποίηση δεν τόπιασα. Αλλά για να βοηθήσω καθότι είμαι καλός άνθρωπος ,εκδώστε μετοχές κι εκχωρείστε, ανάλογα ποσοστά των οφειλόμενων των επιχειρήσεών σας ,οι αιτούντες στον φορέα ασφάλισης και όλα ΟΚ. Το τζάμπα ψόφησε .
Συμπέρασμα ΣΤ(-ούκας)6). Ένα σύντομο ανέκδοτο για όσους τρώμε ακόμη στις επιχειρήσεις σας. Κυκλαδική γαστρονομία. Βαφτίσια τοπικών προϊόντων (κατά το δοκούν) σε μεριδάκια ελέους των 10 και 15 γραμμαρίων με προοπτικές πάχυνσης των πελατών, όταν με το καλό βγούμε απ το μνημόνιο.
Συμπέρασμα Ι (Γιώτα.. ναι αυτή).7) Άρση διοικητικών εμποδίων. Τα πήγατε τέλεια με τα εμπόδια που σας έβαζε η πολιτεία και θέλετε να τρέξετε.
Συμπέρασμα ΙΑ.8) Ανάπτυξη νησιωτικού εμπορίου . Είμαι περίεργος η έκφραση «νησιωτικού» πως θα συζευχθεί με το «ηπειρωτικού» που θα προτείνουν οι στερεοελλαδίτες συνάδελφοί σας. Αοριστολογίες να γεμίζουμε συμπεράσματα παραπλανητικά. Το εμπόριο είναι ένα και αυτοτελές . Τώρα να πιστέψουμε πως γίνατε κι ευεργέτες πάει πολύ.
Συμπέρασμα ΙΒ.9) Δύο θέματα σε ένα συμπέρασμα. Άσχετα μεταξύ τους όσο άσχετοι είναι και οι γενικόλογοι συντάκτες.
Συμπέρασμα ΙΓ.10) Εδώ ξεπέρασαν τον εαυτό τους . Η αυξημένη φορολογία λοιπόν στους ελεύθερους επαγγελματίες (πάντα είχα την αίσθηση για να μην πω τη βεβαιότητα πως είχαν παρανοήσει την σηματοδοσία του ελεύθερος και την είχαν καταχωρήσει ως «ασύδοτος» στο υποσυνήδειτό τους) είναι το αίτιο της αδυναμίας τους για χαμήλωμα τιμών. Ωραία. Όλα όμως έχουν ένα τέλος και κρατήσανε το καλύτερο . Πρόταση για χαράτσι ακινήτων στα νησιά ΜΟΝΟ τέλος. Φοροδοσία στις καλλιεργήσιμες εκτάσεις και στα αγροκτήματα στα νησιά ΜΟΝΟ Τέλος . Ρε αχρείοι λεχρίτες η μόνη μηδενική φορολογία που επιτρέπεται για σας είναι ο φόρος εξυπνάδας.
Ελπίζω τέλος να διαβάσατε καλά τι υπογράψατε όλοι (ε όχι και όλοι 13-15) διότι λείπουν κάποιες υπογραφές και κάποιες είναι περίεργες.
« Ο ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΙΚΛΕΙΟΥ» Της νήσου Νάξου.