Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2014

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
O Άγιος Βασίλης μπήκε απ’ την καμινάδα οριακά και μας έφερε τα πατροπαράδοτα δώρα. Δωρεάν wi-fi για τα μικρά μου, για τη σύζυγό μου κάτι κατασχεμένες κουρτίνες της Βίκυς κι εμένα πινακίδες από συνθετικό αλουμίνιο με αριθμό κυκλοφορίας «ΑΠΑ(τη) 4001».
Ρυθμίζονται οι δόσεις των τεσσάρων ΦΑΠ που ήταν ληξιπρόθεσμες οφειλές, ενώ το ΤΕΒΕ, τα τέλη κυκλοφορίας και το φόρο εισοδήματος τον κανονίσαμε να τον πληρώσουμε απ’ τη 2020 με μια μικρή προσαύξηση 2.039%

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Τα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης, πολυτελή σαλέ στην Ελβετία γεμίζουν από Έλληνες φορολογούμενους, οι οποίοι κατόπιν μελέτης του Εθνικού Μετσόβειου αποδείχτηκε ότι στοιχίζει φτηνότερα η διαμονή τους στα εν λόγω σαλέ από το να βάλουν πετρέλαιο θέρμανσης. Με δεδομένο ότι στις Άλπεις θα έχουν...
σίγουρα θέρμανση και προκειμένου να μην επιβαρυνθούν με το φόρο του πετρελαίου κρίθηκε σκόπιμο να μεταναστεύσουν για το μήνα κι έτσι εξοικονόμησαν χρήματα για τις δανειακές υποχρεώσεις της άνοιξης.

ΜΑΡΤΙΟΣ
Η εθνική επέτειος εορτάζεται με ιδιαίτερη λαμπρότητα σ’ όλη την Ελλάδα με πλήθος αστυνομικών δυνάμεων να παρακολουθεί τις παρελάσεις και ο πρόεδρος της ελληνικής δημοκρατίας ν’ αποθεώνεται από δεκάδες διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος για ν’ αποθεώσουν τους εξεδροεπίσημους.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Πάσχα Ελλήνων Πάσχα ήτοι Λαμπρή ολόλαμπρη με τους ελληνορθόδοξους να γίνονται κλεφτοκοτάδες, προκειμένου να σουβλίσουν την κότα (αντικατέστησε τον οβελία) και να συγκεντρώνονται έξω απ’ τα στρατόπεδα για να πάρουν τα αβγά που έσπασε στους φαντάρους ο Αβραμόπουλος!!! Η ελληνική φύση προετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές του άλλου μήνα, ενώ το ΜΕGA έχει αποκλειστική συνέντευξη του Βενιζέλου για να παρουσιάσει τις θέσεις του κινήματος των «38» (τόσοι έμειναν).

ΜΑΪΟΣ
Οι ευρωεκλογές εξελίσσονται σε θρίλερ με οριακή πρωτιά της ΝΔ έναντι του (!!!) ΠΑΣΟΚ με ποσοστά 45% έναντι 44% του πασόκ είναι εδώ. Ο Βενιζέλος σπεύδει στο Ζάππειο να δηλώσει παρών στις εξελίξεις του προοδευτικού χώρου, αλλά ο ενθουσιασμός στις τάξεις των δυο κομμάτων εξουσίας θα κρατήσει λίγο. Εκ παραδρομής το ΜΕGA στο exit poll μπέρδεψε τα νούμερα 45 και 44 αντίστοιχα με τα ποσοστά αντί του αριθμού ψήφων που ήταν το σωστό!!

ΙΟΥΝΙΟΣ
Οι δημοτικοί άρχοντες αναλαμβάνουν τα καθήκοντά τους μετά την εκλογή τους. Δήμαρχος στο δήμο Κορυδαλλού ο Τσοχατζόπουλος με μικρή διαφορά απ’ τον κύριο Λ.Γαβαλά που θα είναι αντιπολίτευση, ενώ δήμαρχος Κουάλα-Λουμπούρ εξελέγη με άνεση ο Μ. Λιάπης. Η αιθαλομίχλη απ’ τα τζάκια διαλύεται μετά από την αποφασιστική παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού κύριου Γεωργιάδη.

ΙΟΥΛΙΟΣ
Η δόση του Ιουλίου κρίνεται από τις σκληρότατες διαπραγματεύσεις του στουρνοβρούτση με την τρόικα. Εν τέλει η εκταμίευση γίνεται αφού συνήλθε η G8 και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός επισήμανε στον Αμερικανό ομόλογό του πως δεν είναι σώφρον να απειλείται η συνοχή του ΟΗΕ από το δίκαιο αίτημα του στουρνοβρούτση για το φόρο εστίασης και να οδηγηθούν οι «Μεγάλοι» σε νέο ψυχροπολεμικό κλίμα.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Oι προσκυνητές της Μεγαλόχαρης θα πληρώσουν για πρώτη φορά το «Μεγαλοχαρόσημο», ένα έκτακτο τέλος 40 ευρώ για το προσκύνημα και προκειμένου να πιάσει το τάμα στην Τήνο και στη Σουμελά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως δεν έχει τη δεδηλωμένη η κυβέρνηση με 45 + 44 ψήφους (σύνολο 91), αλλά θα επανεξετάσει τη στάση του αφού ο πρόεδρος επισκεφτεί το ΜΙΤ για να δεχτεί εισηγήσεις για την περαιτέρω στάση του.

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Η σχολική χρονιά ξεκινά με την επάνοδο του Καποδιστριακού (κυριολεκτικά) μέτρου της αλληλοδιδακτικής μεθόδου λόγω έλλειψης δασκάλων και καθηγητών. Επιπλέον, τα σχολικά εγχειρίδια θα διανέμονται στους μαθητές έναντι του συμβολικού ποσού των 650 ευρώ ανά μαθητή. Το ποσό θα είναι εφάπαξ και δε θα επιβαρυνθούν επιπλέον σε κάτι.
Ο Λ. Γαβαλάς παρουσιάζει στο Μέγαρο μουσικής το νέο του βιβλίο με τίτλο « Μισέλ & Άκης» όπου καταγράφει με μοναδικό ημερολογιακό τρόπο και αμεσότητα ύφους τη συνύπαρξη του σε κλειστούς χώρους.

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη ολοκληρώνονται με την πάνδημη συμμετοχή της πολιτικής και πνευματικής ηγεσίας της πόλης. Παρέστησαν οι κύριοι, Ψωμιάδης, Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος, Μπουτάρης, Βενιζέλος, Καραμανλής, Λιάπης και Άνθιμος. Ο Άγιος Δημήτριος δεν άντεξε κι έφυγε έφιππος απ’ το ναό του με άγνωστη κατεύθυνση.

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Σκληρή διαπραγμάτευση για την επικείμενη δόση του Νοεμβρίου. Τελικά με το βέτο του στουρνοβρούτση ο φόρος εστίασης κλειδώνει στο 34% αλλά ο υπουργός τόνισε ότι είναι αισθητά χαμηλότερος από τον αντίστοιχο του πετρελαίου θέρμανσης που διόρθωσε στο 170%. Ο υπουργός δηλώνει αισιόδοξος ότι θα περιοριστεί το λαθρεμπόριο καυσίμων και ότι τα 1890 θύματα του ψύχους «θα πιάσουν τόπο» με τις «θυσίες του ελληνικού λαού».

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Ο όμιλος βρακοφόρων ξεκινά αρχές του μήνα να λέει τα κάλαντα στην Αθήνα γιατί δεν τους προλαβαίνει όλους την τελευταία εβδομάδα.
Ο Βενιζέλος συγκάλεσε την κεντρική επιτροπή για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, όπου ομόφωνα οι «18» -τόσοι έμειναν- θα εκδώσουν ψήφισμα
Δημοσκόπηση δίνει ν’ ανοίγει η ψαλίδα 56 μονάδες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ αλλά η Κουμουνδούρου συνιστά ψυχραιμία και οργανώνει συνέδριο για την εθνική εορτή της Βενεζουέλας!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: