Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

ΤΕΛΟΣ ΠΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ

Παρακολουθούμε άναυδοι τις τελευταίες μέρες το θέατρο του παραλόγου που παίζεται γύρω από τα προβλήματα της παραλίας και του αιγιαλού του Απόλλωνα, με την επιβολή προστίμου από την Κτηματική Υπηρεσία Κυκλάδων στο Δήμο για αυθαίρετη κατάληψη αιγιαλού και την έκδοση πρωτοκόλλου κατεδάφισης. Έκπληκτοι παρακολουθούμε τη Δημοτική Αρχή:
*Αρχικώς να ισχυρίζεται ότι το πρόστιμο δεν την αφορά, αφού άλλοι ήταν οι φορείς που κατασκεύασαν τα έργα, ενώ από τα σχετικά έγγραφα προκύπτει σαφώς ότι πρόκειται για πρόστιμο διατηρησιμότητας και η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι υπεύθυνη για τα τρία από τα πέντε χρόνια πουκαλύπτει η παράβαση.
*Να μην ενημερώνει τους κατοίκους του Απόλλωνα για την ουσία των προβλημάτων, που βαρύνουν την ίδια στη διάρκεια της θητείας της, άσχετα αν τα κληρονόμησε, αφήνοντας σε εκκρεμότητα τη νομιμοποίηση ή/και επίλυσή τους.
*Να αρκείται στην κατάθεση ένδικων μέσων για την διαγραφή του προστίμου και την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι βαρύ πρόστιμο είναι δυνατόν να επιβληθεί και στο μέλλον, εφόσον δεν δοθεί οριστική και αμετάκλητη σύννομη λύση.
*Να καλεί τους πολίτες να αντιδράσουν στην παρούσα κατάσταση με την έκφραση απλώς της έντονης διαμαρτυρίας τους, προκειμένου να τους αποπροσανατολίσει από την παρέμβασή τους,δηλαδή να απαιτήσουν από το Δήμο την ουσιαστική και επείγουσα λύση των προβλημάτων.
*Να επιδίδεται σε λεονταρισμούς, παρελθοντολογίες και καταγγελίες, αντί, ως υπεύθυνη Δημοτική Αρχή, να σχεδιάζει, να θέτει προτεραιότητες και δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα, να κινητοποιεί τους μηχανισμούς της, έτσι ώστε να προτείνουν, να μελετούν και να εφαρμόζουν λύσεις επειγόντων, κατ’ αρχάς, προβλημάτων, όπως αυτά του Απόλλωνα, που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν τους κατοίκους και την τοπική οικονομία.
Ο Απόλλωνας αποτελεί ουσιαστικά τον δεύτερο σημαντικό πυλώνα της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας και σημαντική αναπτυξιακή αιχμή, ιδιαίτερα της ορεινής Νάξου, που δεν μπορεί να ταλανίζεται, να συκοφαντείται και να οπισθοδρομεί, εξαιτίας της αδράνειας των τοπικών αρχών. Απαιτείται η δρομολόγηση των ενδεδειγμένων λύσεων ΑΜΕΣΑ, ΝΟΜΙΜΑ, ΟΡΙΣΤΙΚΑ, κατά προτεραιότητα, με σχέδιο και χρονοδιάγραμμα. Η παρούσα Δημοτική αρχή έχει την ευθύνη που της αναλογεί στη διάρκεια της θητείας της, αυτήν κυρίως αφορούν οι αποφάσεις της Κτηματικής Υπηρεσίας και οφείλει να αναλάβει το ταχύτερο και με σοβαρότητα αυτήν την ευθύνη.




Νησιωτική Πολιτεία
Νάξος - Δονούσα - Ηρακλειά - Κουφονήσι - Σχοινούσα
Ανεξάρτητη κίνηση των πολιτών της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων

Νάξος, 27 Ιανουαρίου 2014


Από το γραφείο Τύπου
Γιάννης Πιτταράς

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Θέλω να δω ως πού θα φτάσει η μπουρδολογία από αυτήν την ομάδα των Αθηνών!!
Επίσης, να ρωτήσω τον κ. Μαϊτό αν γνωρίζει κατά πού πέφτει ο Απόλλωνας.
Για να τον προλάβω, του υπενθυμίζω ότι δεν είναι ταβέρνα στο Γαλάτσι...
Οι σαπουνόφουσκες έχουν μεγαλύτερη ισχύ από τα γραπτά σας!!!

Ανώνυμος είπε...

h κτηματική εταιρεία του δημοσίου δλδ το υπουργείο οικονομικών δλδ η κυβέρνηση, επιβάλει πρόστιμο, διατηρησιμότητας (όπως θέλετε κε Μαϊτέ), δλδ χρήσης το λέω εγώ, στο δήμο δλδ στους δημότες-πολίτες επειδή χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους. Τι κάνει τα χρήματα που συγκεντρώνει τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση; Ξέρει ο κος Μαϊτός, αλλά και οι πολίτες- δημότες της Νάξου. Έτσι κε Μαιτέ; Η δημοτική αρχή διαμαρτύρεται επειδή τα έργα-διαμορφώσεις που χρησιμοποιούν οι Απολλωνιάτες τα κατασκεύασαν στο παρελθόν, χωρίς τις προβλεπόμενες εγκρίσεις, υπηρεσίες των κυβερνήσεων πασόκ, εσείς λέτε ότι το πρόστιμο είναι πρόστιμο διατήρησης άρα αφορά και στη σημερινή δημ. αρχή. Εμείς λέμε δεν πληρώνουμε στους τοκογλύφους και τα δουλάκια τους πρόστιμα χρήσης δημόσιων χώρων και εγκαταστάσεων! Το θέμα είναι πολιτικό, αν καταλαβαίνεται τι σημαίνει πολιτική!

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιός αυτός ο κος Μαϊτός; δεν τον γνωρίζω παρότι είμαι από εδώ. Απολλωνιάτες μην τσιμπάτε με τον κανιβαλισμό που προάγει ο δήμος. Και όλοι ξέρετε πολύ καλά τί εννοώ. Το πρόβλημα είναι μέσα στο, χρώματος ώχρα, κτήριο που δεσπόζει δίπλα στον μετεωρολογικό, αυτό που φτιάχτηκε επί αυτοκρατορίας Κόκοτα! Το δημαρχείο ντέ! Εκεί πρέπει να πάμε να ζητήσουμε τα ρέστα, εκεί που τώρα μιά μικρή δράκα πολιντικάντηδων τρίβουν τα χέρια τους που οι μεν Απολλωνιάτες κυνηγούν τους δέ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!

Ανώνυμος είπε...

Πως και καταβαραθρώθηκε το ψήφισμα υπέρ της διατηρήσεως του βόθρου και της μη μεταφοράς των σκατών με βυτία που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος Κορωνίδος στην πολυδιαφημισμένη έκτακτη συνέλευση του για το θέμα; Μήπως κατάλαβαν όλοι ότι τους δουλεύει ο Δήμαρχος;

Ανώνυμος είπε...

ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΑΠΟΛΩΝΙΑΤΕΣ! ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ. ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΚΑΤΟΥΛΑ. ΟΙ ΣΚΑΤΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΛΩΝΙΑΤΩΝ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ!

ΥΓ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ. ΤΩΡΑ ΘΑ ΒΓΕΙΤΕ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Μ΄ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΞΕΦΤΙΛΕΣ!