Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΧΑΛΚΕΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ


Τις τελευταίες μέρες έχει ενταθεί η παραπληροφόρηση γύρω από την ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ και την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές. Το φαινόμενο αυτό μας έχει καταγγελθεί από πολλούς απλούς πολίτες των νησιών μας και είναι πρωτόγνωρο και ανησυχητικό για τη ναξιακή Αυτοδιοίκηση των τελευταίων δεκαετιών και το ναξιακό ήθος.
Συγκεκριμένα, άνθρωποι του Δημάρχου ή «χρήσιμοι καλοθελητές», που παίζουν το «χαρτί» του, περιφέρουν τη σπερμολογία ότι ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Μαϊτός θα αποσύρει την υποψηφιότητά του. Άλλοι διαδίδουν ότι θα αξιοποιήσει εκδικητικά την επαγγελματική του ιδιότητα. Είναι προφανής η γελοιότητα των...
φημών, που σαφώς προδίδει πανικό και χαμηλό, πρωτόγονο τρόπο πολιτικής αντιπαράθεσης. Τα ετερόκλητα χαλκεία και όσοι κλωθογυρίζουν τις διαδόσεις, έχουν ως αντικειμενικό σκοπό να πλήξουν την προσωπικότητα και την αξιοπιστία του Ν Μαϊτού και να κλονίσουν το γνωστό σε όλους ήθος του και την ακεραιότητα του χαρακτήρα του. Έχουν, επίσης, ως προφανή στόχο να περιορίσουν την απήχηση της πρωτοβουλίας του και να χρωματίσουν πολιτικά την κίνησή του, περιχαρακώνοντας την φυλλορροούσα πελατεία τους.
Ματαιοπονούν. Η ανεξάρτητη από οποιεσδήποτε εξαρτήσεις, πλην της Νάξου και των πολιτών της, κίνησή μας είναι πανέτοιμη να εξαγγείλει έναν κοινωνικά ισχυρό και ικανό συνδυασμό, που θα διεκδικήσει και θα κερδίσει τις δημοτικές εκλογές στις 18 Μαΐου. Έναν συνδυασμό που θα ενώνει, που θα ασκήσει τη δημοτική εξουσία μαζί με το λαό, για όφελος της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων. Με γνώση, ήθος, διαφάνεια, αποφασιστικότητα και προγραμματική ετοιμότητα.
Καλούμε τους υποψήφιους Δημάρχους Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενόψει και της έναρξης της προεκλογικής περιόδου, σε ένα νηφάλιο και τεκμηριωμένο διάλογο για τα προβλήματα των νησιών μας με όρους παρόντος και μέλλοντος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα ξεχάσουμε τις ανεπάρκειες, τα λάθη, τις χαμένες ευκαιρίες, τις διχαστικές και αναποτελεσματικές πολιτικές του παρελθόντος.
Η νέα εποχή για τον τόπο μας απαιτεί έναν σύγχρονο, ανθρώπινο και δημοκρατικό Δήμο, μια νησιωτική πολιτεία, που θα σέβεται τον δημότη και τον τόπο που κατοικεί και προκόβει.
Τέλος ας μη ξεχνούν τα γνωστά χαλκεία: οι Απόκριες τελειώνουν και οι μάσκες θα πέσουν.

Από το Γραφείο Τύπου
Γιάννης Πιτταράς

Νησιωτική  Πολιτεία

σημ. Σήμερα το μεσημέρι, ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Ιάκωβος Γιακουμής, εκλέχτηκε αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, λαμβάνοντας τη θέση του εκλιπόντος Νικολάου Βλησίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: