Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Once upon a time …

Κάποτε λοιπόν ...
Ήταν μια μικρή χώρα στη μέση της γης , σ ένα κομβικό σημείο όπως έδειχναν οι χάρτες μεταξύ Δύσης και Ανατολής .
Μάθαιναν τους ανθρώπους ιστορία που έγραφαν φυσικά πάντα αυτοί που κυβερνούσαν τον πλανήτη . Γιατί ένα μωρό αν ξεκινήσεις και του μιλάς κινέζικα , θα μάθει κινέζικα , αν του μάθεις ελληνικά θα μάθει ελληνικά κ.ο.κ
Του παν λοιπόν για ένδοξους προγόνους , για δημοκρατία , για αξίες που υπήρχαν , για πολέμους που κέρδισε , που έχασε ..
Του έφτιαξαν ένα ιστορικό πλούσιο από νεράιδες, πριγκιπόπουλα , και κάθε λογής ανθρωπάκια ..
Ανθρωπάκια άλλοτε δυνατά κι άλλοτε αδύναμα ...

Του παν αυτό είναι το κράτος σου , η θρησκεία σου , η οικογένεια σου
Θέσπισαν νόμους και ιδέες , ένα καλά οργανωμένο σύστημα που ξέφευγε από τις πρωταρχικές ενστικτώδεις πρακτικές των ζώων όντων .
Έτσι λοιπόν φτιάξανε πόλεις και τους μάντρωσαν , τους έβαλαν να δουλεύουν για να φάνε , τους είπαν ότι αν δεν έχεις δικό σου σπίτι και αμάξι δεν είσαι τίποτα , τους έμαθαν να παράγουν λεφτά αντι για τροφή ..
Μετά , αφού ξέρανε την απληστία και το ΕΓΩ του καθενός ,, τους παρακολουθούσαν γελώντας , να παίρνουν δανεικά από ένα σύστημα που ονόμασαν τραπεζικό , το οποίο όποτε ήθελε να υποδουλώσει και άλλους ανθρώπους , απλά τύπωνε λεφτά ..
Μιλάμε για πολύ γέλιο !!! Τους έβλεπαν να σκίζονται όλη μέρα στη δουλειά , να μεγαλώνουν άλλοι τα παιδιά τους , να αγχώνονται , να εκνευρίζονται , να αρρωσταίνουν , να πεθαίνουν μόλις τέλειωναν τα ντουβάρια !
Καλά ε ? μεγάλη Σάτιρα ! Αρχαιοελληνική θα έλεγε κανεις ..
Κανείς τους δεν καταλάβαινε ότι και μόνο που παράτησαν τα χωριά τους και κατέβηκαν στη πόλη όπου θα ταν η τελευταία τρύπα της φλογέρας , θα ήταν εγκλωβισμένοι , θα ήταν ουσιαστικά πεθαμένοι .
Χωρίς οξυγόνο , χωρίς φίλους , χωρίς αξίες , χωρίς γη , χωρίς φως , χωρίς νερό .
Γιατί όλα τα αγαθά που είχαν αυτοί οι υπέροχοι βλάκες δωρεάν και άφθονα στα κατσιχώρια τους που γεννήθηκαν , εδώ στις πόλεις τα πλήρωνες πια ..
Και σα να μην έφτανε αυτό ? μετά τους τιμώρησαν κιόλας για την εργατικότητα τους που έφτιαξαν κι ένα τσαρδί να μένουν ! τους έβαλαν φόρους πολλούς φόρους παρα πολλούς φόρους που με μαθηματική ακρίβεια οδηγούσαν στο να τους πάρουν αυτό που έφτιαξαν !
Δηλαδή όλοι οι συμπαθητικοί πανηλίθιοι ανθρωπάκηδες , δούλευαν τελικά για άλλους !
Ανεξαρτησία ? τι ήταν αυτό ?
Δεσμεύσεις , δεσμεύσεις , δεσμεύσεις .
Λογαριασμοί , φόροι , δικαστήρια , διαμάχες , διαζύγια , δικαστήρια , αστυνομίες , κίνηση , σκατά μαύρα
Α! τους πήραν και τις δουλείες , δεν είχαν λεφτά , σταμάτησαν να γεννάνε κι άλλους ανθρωπάκους , ενώ οι αλλοδαποί οι οποίοι είχαν απλά συνηθίσει να περνάνε με πολύ λιγότερα , γεννοβολάγανε , γενοβολάγανε ΜΙΑ ΧΑΡΑ !
Έτσι ένας λαούλης σιγά σιγά με τα χρόνια της ανέχειας στις πόλεις , σιγά σιγά εξαφανιζόταν και εξαφανιζόταν ..
Το ΕΓΩ παρέμενε βέβαια γιατί είναι δύσκολο σε αυτά τα όντα που ονομάστηκαν άνθρωποι , να σκεφτούν περί ισότητας , περί προσφοράς , αλληλεγγύης , μοιρασιάς , αγάπης .
Γιατί κάποιοι συνέχισαν να έχουν 10 σπίτια ενώ οι άστεγοι πέθαιναν από το κρύο .
Αφού τα πανηλίθια ανθρωπάκια , ενώ τα είχαν κενά γιατί κανείς πλέον δεν είχε λεφτά ούτε να αγοράσει ούτε να νοικιάσει , απλά τα κράταγαν για να καυχιόνται ότι έχουν ακίνητα ! Έτσι τρέχαν οι φόροι και σιγά σιγά περνάγανε τα ακίνητα , τα αμάξια κλπ κλπ , γενικά η ύλη σε αυτούς που είχαν κατασκευάσει το όλο σενάριο .
Ένα σενάριο πολύ καλά σκηνοθετημένο που τα ανθρωπάκια κοντόφθαλμα στο ΕΓΩ τους , δεν καταλάβαιναν ότι ήταν πολύ πολύ μακροχρόνιο .
Τα σενάρια που έφτιαχναν κατά 100ετιες , τα είχαν όλα ! Άνοδο , πτώση , χρήμα , φτώχεια , πολέμους , πείνα , θανάτους , γεννήσεις .. όλα όλα όλα τα είχαν
Και οι αλήθειες ? πολύ καλά κρυμμένες ..
Τα στοιχεία της φύσης , νερό , γη , ήλιος , αέρας , αιθέρας . κρυμμένα , πολύ καλά !
Το ένστικτο της αναπαραγωγής , ταμπού το 'καναν !
Την όσφρηση , την αφή , την γεύση , την όραση, την ακοή .. τα κατέστρεφαν με όλους τους τρόπους .
Έτσι άπλα ήταν τα σχέδια τους μέσα στους αιώνες .
Όπλα τους ο φόβος , ο καταναγκασμός , η δέσμευση , η απαλλοτρίωση , η μη επαφή με τη φύση , το ψέμα .
Μόνο όσοι είχαν ΑΓΑΠΗ στη καρδιά τους επιβίωσαν .

Τα σέβη μου



olympia

Δεν υπάρχουν σχόλια: