Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση Δ.Σ. Πανναξιακού Α.Ο.Ν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο.Ν. Πανναξιακού εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το γεγονός ότι ένα άρθρο σε συγκεκριμένο blog της Νάξου (naxosfan), με ιδιαίτερα προσβλητικούς χαρακτηρισμούς για την διοίκηση της ομάδας μας, δημοσιεύτηκε στη συνέχεια σχεδόν σε όλα τα sites και blog του νησιού μας, ως ρεπορτάζ της μεγάλης νίκης της ομάδας μας των παγκορασίδων στη Σύρο και την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Κυκλάδων, με αποτέλεσμα την δημιουργία εντυπώσεων.
Το άρθρο δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς γνωρίζουμε την προσωπική εμπάθεια, για πολύ συγκεκριμένους λόγους, του συντάκτη του προς την παρούσα Διοίκηση του Πανναξιακού Α.Ο.Ν. Η αναπαραγωγή όμως, από πολλά sites και blog της Νάξου, του συγκεκριμένου άρθρου με όρους όπως “ανάλγητη” ή “αυτάρεσκη” για την Διοίκηση της ομάδας και μάλιστα σε ένα άρθρο που παρουσιάζεται ως ρεπορτάζ από την μεγάλη επιτυχία του αγώνα της Σύρου, μας προκαλεί μεγάλη πικρία...

Η παρούσα Διοίκηση ανέλαβε τα ηνία της ομάδας το περυσινό καλοκαίρι, όταν σε μια πολύ κρίσιμη καμπή για το σωματείο, εκτάκτως προκλήθηκαν εκλογές και με πολύ μεγάλη δυσκολία βρέθηκαν εννέα άτομα να συμμετάσχουν ως υποψήφιοι σε αυτές και στη συνέχεια να συγκροτήσουν Δ.Σ.
Αυτά τα εννέα άτομα κλήθηκαν να “τρέξουν” Ιούλιο μήνα το πολύ δύσκολο έργο της συμμετοχής της ομάδας μας των γυναικών στην Α1 Εθνική Κατηγορία και παράλληλα να “τρέξουν” και τη λειτουργία άλλων έξι τμημάτων σε τοπικό επίπεδο Κυκλάδων (μπάσκετ και βόλλεϋ). Είναι φυσιολογικό μέσα στη χρονιά να έχουν γίνει λάθη. Λάθη από τα οποία μαθαίνουμε και τα οποία θα διορθώσουμε. Σε καμία όμως περίπτωση δεν μπορούμε να δεχτούμε να χαρακτηριζόμαστε ως “ανάλγητοι” και “αδιάφοροι” σε θέματα που έχουν να κάνουν με το μέλλον του Ναξιακού αθλητισμού, δηλαδή τα τμήματα υποδομών και τις ακαδημίες μας ή να αφήσουμε αναπάντητες κατηγορίες ότι δήθεν αμφισβητούμε τις προσπάθειες των κοριτσιών μας και αντλούμε αυταρέσκεια από τις επιτυχίες της ομάδας μας των γυναικών.
Η επιτυχία της κατάκτησης για δεύτερη συνεχή χρονιά του Πρωταθλήματος Παγκορασίδων Κυκλάδων, προφανώς και είναι σημάδι της καλής δουλειάς που έγινε από προηγούμενες διοικήσεις αλλά δείχνει ότι και η παρούσα Διοίκηση δεν άφησε το τμήμα στην τύχη του, όπως κατηγορείται. Επίσης η απόφαση για συμμετοχή και δεύτερου τμήματος υποδομών, των Κορασίδων, στο τοπικό πρωτάθλημα (αν και οι περισσότερες αθλήτριες ήταν μικρότερης ηλικιακής κατηγορίας) δείχνει την σαφέστατη πρόθεση της Διοίκησης, οι αθλήτριες μας να παίξουν όσο το δυνατόν περισσότερα ανταγωνιστικά παιχνίδια.
Επίσης είμαστε μια σχετικά “κλειστή” κοινωνία στη Νάξο, γνωριζόμαστε καλά μεταξύ μας και όλοι γνωρίζουν εάν τα μέλη του Δ.Σ. της ομάδας μας παρουσιάζουν αλαζονική και αυτάρεσκη συμπεριφορά, “εκμεταλλευόμενοι” την καλή πορεία της γυναικείας ομάδας.
Προσπαθήσαμε, προσπαθούμε και θα προσπαθήσουμε και στο μέλλον με μοναδικό γνώμονα, το καλό της νεολαίας του νησιού μας μέσα από την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό αλλά και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προβολή της Νάξου μας, μέσα από τις επιτυχίες μιας ομάδας που διατηρείται σε ανταγωνιστικά επίπεδα στην ανώτερη Εθνική Κατηγορία.
Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τους πάντες να βοηθήσουν στην πράξη και όχι μόνο να κρίνουν από την άνεση του υπολογιστή τους (με την καλόπιστη κριτική να είναι πάντα αποδεκτή και κατά τη γνώμη μας, ωφέλιμη). Σε αυτό το έργο που έχουμε αναλάβει χρειαζόμαστε τη συμβολή όλων,  παραμερίζοντας τις προσωπικές διαφορές ή διαφωνίες, έτσι ώστε να γίνουμε και εμείς πιο παραγωγικοί, προς όφελος των αθλητών-παιδιών μας και του νησιού μας γενικότερα.


Με τιμή,

Το Δ.Σ. του Πανναξιακού Α.Ο.Ν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: