Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

«Αντιφυματικός εμβολιασμός 2014-2015»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η υλοποίηση του προγράμματος αντιφυματικού εμβολιασμού μαθητών, σχολικής περιόδου 2014-2015, στα Δωδεκάνησα και τις Κυκλάδες.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και μετά τη συγκρότηση των εμβολιαστικών συνεργείων, από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, οι διαδικασίες περιλαμβάνουν το σχετικό έλεγχο (δερμοαντίδραση) των μαθητών Α΄ και Β΄ τάξης των Δημοτικών Σχολείων και, όπου απαιτείται, τη διενέργεια αντιφυματικού εμβολιασμού. Τα εμβολιαστικά συνεργεία συγκροτούνται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, των Νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και Περιφερειακών Ιατρείων της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου και των Ιατρικών Συλλόγων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δήμους Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, καθώς και των αρμοδίων Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμοδίων Τμημάτων, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο εμβολιασμός θα συνεχιστεί μέχρι εξαντλήσεως των εμβολίων που μας έχει διαθέσει το Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας.

       
Ε.Π.
Ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΑΡΙΤΗΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος  27-11-14
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
Γραφείο Περιφερειακού Συμβούλου
Εντεταλμένου σε θέματα Δημόσιας Υγείας
Ταχ. Δ/νση : Ερ. Σταυρού 12                                 
                       851 00  ΡΟΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: