Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Επίσκεψη και συναντήσεις του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Συρμαλένιου, σε Αμοργό και Νάξο

Την Αμοργό και τη Νάξο επισκέφθηκε ο Νίκος Συρμαλένιος από Παρασκευή 22 έως Τρίτη 25/11.
Στην Αμοργό συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Νίκο Φωστιέρη, καθώς και με τοπικούς φορείς στη Χώρα και στην Αιγιάλη, ενώ μίλησε και σε ανοιχτή συνάντηση με κατοίκους της Αιγιάλης. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο, αναδείχθηκαν όλα τα βασικά θέματα που απασχολούν το νησί. Συγκεκριμένα συζητήθηκαν, η ανάγκη χωροθέτησης της μονάδας βιολογικού καθαρισμού της Αιγιάλης, η αίτηση ένταξης της ευρύτερης περιοχής της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας (από τον Άη Γιώργη το Βαλσαμίτη μέχρι το μοναστήρι του Άη Γιάννη του Θεολόγου) στις περιοχές προστασίας της Unesco, το αίτημα για ακτοπλοϊκή σύνδεση με Μύκονο και Σαντορίνη έτσι ώστε να αξιοποιούνται τα δύο διεθνή αεροδρόμια κατά την τουριστική περίοδο, την αντίθεσή τους με το Χωροταξικό του Τουρισμού λόγω της αλόγιστης δόμησης παραθεριστικών οικισμών και την ανάγκη αναπαλαίωσης των παλαιών σπιτιών, την αντίθεση στην εγκατάσταση 54 ανεμογεννητριών εγκεκριμένων από τη ΡΑΕ χωρίς κανένα χωροταξικό σχεδιασμό, την ολοκλήρωση της αφαλάτωσης στην περιοχή της Αιγιάλης, την ανάγκη χωροθέτησης υδατοδρομίου, την χρησιμοποίηση των ιδίων εσόδων του Λιμενικού Ταμείου για τοπικές ανάγκες...

Στις συναντήσεις με τους τοπικούς φορείς στη Χώρα, συμμετείχαν εκπρόσωποι του πολιτιστικού συλλόγου "Σημωνίδης", των συλλόγων Γονέων των Δημοτικών Σχολείων Χώρας και Αρκεσίνης, του Αγροτικού Συνεταιρισμού Χώρας και της Κινηματογραφικής Λέσχης, ενώ στην Αιγιάλη εκπρόσωποι των συλλόγων των Επαγγελματιών Αιγιάλης και Καταπόλων. Τα κυριότερα προβλήματα που αναδείχθηκαν, αφορούν το θέμα της Υγείας, με βασικότερο την παντελή έλλειψη αγροτικών γιατρών στα Περιφερειακά Ιατρεία, την έλλειψη παιδιάτρου, τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, την απουσία γεωπόνου (δεν υπήρξε ποτέ) για τη στήριξη της αγροτικής παραγωγής, την εξοντωτική προς τους επαγγελματίες φορολογική πολιτική, την ανησυχία για αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, τη δυσβάσταχτη εισφορά προς τον ΟΑΕΕ, την ανύπαρκτη σχεδόν ακτοπλοϊκή σύνδεση με τη Σύρο (μία φορά τη βδομάδα), την προβληματική λειτουργία του διαδικτύου, την ελλιπή λειτουργία των ΑΤΜ από τότε που η Τράπεζα Πειραιώς ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία τη λειτουργία τους.
Στην ανοιχτή συνάντηση με τους κατοίκους της Αιγιάλης, αναπτύχθηκε πλούσιος διάλογος γύρω από τις πολιτικές εξελίξεις, τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, την προοπτική εκλογών. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε το αδιέξοδο της χώρας μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές, καθώς και η ανάγκη ανάδειξης μιας νέας διακυβέρνησης με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ που με τη στήριξη του λαού θα ανακουφίσει τα πλατιά λαϊκά στρώματα από τη δυσβάσταχτη φορολογία και τις συνεχιζόμενες περικοπές εισοδημάτων και συντάξεων και θα διαπραγματευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο τη διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και τη συνολική προοπτική της χώρας.

Στη Νάξο, ο Νίκος Συρμαλένιος μαζί με τον Νίκο Μανιό (μέλος της ΚΕ), τον Βασίλη Βρούτση, δημοτικό σύμβουλο των "Πολιτών για τα νησιά μας" και στελέχη της Οργάνωσης Μελών Νάξου, επισκέφθηκαν τα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νάξου, όπου συζήτησαν αναλυτικά με τον πρόεδρο Νίκο Σέργη και τους εργαζόμενους, την κατάσταση και τις προοπτικές του λιμανιού της Νάξου, σε σχέση και με τις τελευταίες εξελίξεις, όπως διαμορφώνονται μετά και τη συγκρότηση της τριμερούς επιτροπής με τη συμμετοχή του Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου. Στη συνάντηση αναδείχθηκε η διάχυτη ανησυχία για την προοπτική ιδιωτικοποίησης και των δημοτικών λιμενικών ταμείων των νησιών μας, που θα σημάνει απώλεια διαχείρισης και ελέγχου των λιμανιών από τους δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, απώλεια διαχείρισης των πόρων και των αποθεματικών των ταμείων, αβεβαιότητα για την τύχη των εργαζομένων. Από την πλευρά μας ως κόμμα, δηλώσαμε την απόλυτη αντίθεση μας σε αυτή την προοπτική και επιβεβαιώσαμε ότι προς αυτή την κατεύθυνση, θα στηρίξουμε με κάθε τρόπο όλες τις ενέργειες και τις κινητοποιήσεις των τοπικών φορέων.
Τέλος, το βράδυ της Δευτέρας, ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε και χαιρέτισε στην πολύ πετυχημένη εκδήλωση της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Νάξου με θέμα το επίκαιρο μήνυμα της Εθνικής Αντίστασης και ομιλητές τον καθηγητή Ηλία Νικολακόπουλο και την πολιτική επιστήμονα Κατερίνα Κουτσογιαννάκη, ενώ την Τρίτη 25/11, έδωσε συνέντευξη στην πρωϊνή εκπομπή του Μεσόγειος FM.

    26/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια: