Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ρούχα μαζί που πλύθηκαν...

“έχουμε όλα τα προσόντα για να 'ναι η πατρίδα μας το υπόδειγμα. “
Ρούχα μαζί που πλύθηκαν κι έχουνε γίνει ροζ… Έτσι γέμισε η Ελλάδα μετά τα αποτελέσματα των εκλογών, από ένα ατέλειωτο ροζ. Βάφεις-ξεβάφεις. Ούτε καν μια βελατούρα ενδιάμεσα. Πάνω στο μπλε μπραφ το πράσινο και ύστερα αφού τρίφτηκαν κανά δυό χρόνια μαζί έβγαλαν ένα απαλό ροζάκι που προσπαθούν ακόμα να καταλάβουν πως τους βγήκε.
Αυτό όμως βγήκε και έβαψε την Ελλάδα για πρώτη φορά σε τέτοια απόχρωση. Γιατί όχι; Πόσο δεκτικοί πρέπει να ήμαστε στο νέο, στο καινούριο. Μια νέα κυβέρνηση με αδιάφθορα στελέχη και νέες ιδέες, τι διάολο νέοι θα ήταν. Να προσαρμόσουν τον τόπο στα...

νέα δεδομένα του κόσμου του έτους 2015. Το παρελθόν είναι παρελθόν και το μόνο που έχει να επιδείξει ο τόπος σε υπερβολικό βαθμό είναι σελίδες με αίμα, πόνο, ηρωϊσμό και… φτώχεια. Καιρός λοιπόν όλα αυτά να μείνουν πίσω και να δείξουμε σ’ αυτούς που μας εμπιστεύτηκαν την χώρα μας πως αξίζουμε τις θυσίες τους και πως θ’ ανοίξουμε νέους περήφανους δρόμους στην πρόοδο και τον πολιτισμό. Κι αυτό ξέρουμε να το κάνουμε πάρα πολύ καλά αρκεί να προσέχουμε τους Εφιάλτες γιατί εκεί ήταν πάντα το αδύνατο σημείο μας.

Πιστέψτε με, έχουμε όλα τα προσόντα για νάναι η πατρίδα μας το υπόδειγμα.

Ας μη μας τρομάζει λοιπόν το καινούριο που ξεβολεύει το παλιό και ότι αυτό εκπροσωπεί. Έτσι λειτουργεί η ζωή, με ανανέωση. Χωρίς αυτή το μόνο που έρχεται στα σίγουρα είναι ο θάνατος. Αυτό που βιώσαμε τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν λιτότητα αλλά φτώχεια, πείνα, εξευτελισμός και στέρηση βασικών αγαθών.

Μπορεί κι αυτοί να αποτύχουν. Μέσα στο παιχνίδι είναι όλα. Τίποτε δεδομένο, αυτό το καταλάβαμε καλά μέσα στο πετσί μας. Αλλά τουλάχιστον προσπαθούμε. Και μη μου πείτε για αριστερούς και δεξιούς γιατί τα πρώτα που έπεσαν ήταν οι μητροπόλεις τους. Τώρα όλοι έχουν αποδοθεί παγκοσμίως στο κυνήγι του χρήματος και της εξουσίας. Αλλά πάντοτε έτσι δεν ήταν; Απλά όλα ήταν συγκεκαλυμμένα πίσω από ιδεολογικά προπετάσματα, τροφή για την ριμάδα την φτώχεια και τα παιδιά της.

Υπομονή. Κάναμε το πρώτο βήμα, το δύσκολο. Τώρα θα περιμένουμε να δούμε. Προγνώστες και μελλοντολόγοι, προφήτες και διάμεσοι ζουν μέσα στην ομίχλη και καίνε τα σενάριά τους μόλις καθαρίσει το φως και φανούν όλα. Όμως, θα δείξει…





Δεν υπάρχουν σχόλια: