Παρασκευή 27 Μαρτίου 2015

Μετά τους τρεις πιλότους σε κάθε αεροπλάνο, τρεις πρωθυπουργοί σε κάθε χώρα...

Εξελίξεις και στο πολιτικό σύστημα των ευρωπαϊκών χωρών προκαλεί η τραγωδία της πτώσης του αεροπλάνου της Germanwings, αφού, μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών να υπάρχουν τρεις πιλότοι σε κάθε αεροπλάνο -ώστε να υπάρχουν πάντα δυο στο πιλοτήριο-, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε πως σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα υπάρχουν και τρεις πρωθυπουργοί.
Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν ο εκλεγμένος πρωθυπουργός πάθει κατάθλιψη ή νιώσει ερωτική απογοήτευση -όπως συνέβη με τον πιλότο της Germanwings-, θα υπάρχουν άλλοι δυο πρωθυπουργοί, για να κυβερνήσουν τη χώρα...

 Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως ένας καταθλιπτικός πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας μπορεί να ζητήσει η χώρα του να είναι ανεξάρτητη και οι πολίτες της να έχουν αξιοπρέπεια, οπότε θα υπάρξουν προβλήματα για τις τράπεζες και τις αγορές που μπορεί να πέσουν στα βράχια.
Όπως δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το πείραμα με τους τρεις πρωθυπουργούς θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, η οποία είναι συνηθισμένη στα πειράματα, οπότε δεν πειράζει να της κάνουν ένα ακόμα.
Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πλαισιωθεί από δυο ακόμα πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα επιλεγούν από τη Siemens και τους Έλληνες ολιγάρχες.
Σε μια ένδειξη δημοκρατικού φρονήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει στους Έλληνες να επιλέξουν τους δυο πρωθυπουργούς που θα πλαισιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Σταύρο Θεοδωράκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη ή όποιο άλλο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη επιθυμούν.
Με αυτό τον τρόπο, η Ελληνική Δημοκρατία θα είναι πιο ισχυρή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: