Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης Νάξου & Μικρών Κυκλάδων για το ΦΠΑ και τους φόρους στα νησιά

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΦΠΑ ΚΑΙ ΦΟΡΟΥΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ


Κατάθεση ψηφίσματος στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου 29/5/2015


Όλα δείχνουν ότι οι υποσχέσεις - δεσμεύσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, για διατήρηση των συντελεστών και της έκπτωσης του  ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, για την αύξηση του αφορολόγητου κ.λπ. είναι ψεύτικες.
Ένα ακόμα βήμα στην εξοντωτική φοροεπιδρομή που εφαρμόζουν κυβέρνηση και «θεσμοί» ( Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.) αποτελεί και η κατάργηση της έκπτωσης  των συντελεστών του ΦΠΑ  που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου για τους γνωστούς αντικειμενικούς λόγους και που διαμορφώθηκε μετά από επίμονες διεκδικήσεις. ..

Η όλη φιλολογία – επιχειρηματολογία της σημερινής συγκυβέρνησης, που είναι επιχειρηματολογία ολόιδια με των προηγούμενων κυβερνήσεων, στοχεύει αποκλειστικά στα λαϊκά στρώματα, καθώς αφήνει στο απυρόβλητο τα προκλητικά προνόμια φοροασυλίας των επιχειρηματικών ομίλων τα οποία μάλιστα, φρόντισε να διατηρήσει και να διευρύνει με πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που χαρίζει δισεκατομμύρια για φορολογικές απάτες .
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παραγνωρίζει ότι ο ΦΠΑ, ως έμμεσος φόρος, είναι βαθιά αντιλαϊκός καθώς βαρύνει την κατανάλωση ανεξάρτητα από το ύψος του εισοδήματος. Βαρύνει δηλαδή κυρίως το λαϊκό εισόδημα που καταναλώνεται στο σύνολό του για τη διαβίωση σε αντίθεση με το εισόδημα της πλουτοκρατίας που τμήμα του μόνο αναλίσκεται σε καταναλωτικά αγαθά.                                           
Οποιαδήποτε σκέψη για έμμεση ή άμεση αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, θα αποτελέσει ξεκάθαρη επιθετική ενέργεια κατά των λαϊκών στρωμάτων που ήδη, παρά τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, βιώνουν ήδη την  προκλητική ακρίβεια. Η αύξηση του ΦΠΑ και η κατάργηση της έκπτωσης θα πυροδοτήσει την ακρίβεια. Θα οδηγήσει στην απόγνωση τις λαϊκές οικογένειες στα νησιών, θα πλήξει και τα μεσαία εισοδήματα. Τα μέτρα αυτά αναγκάζουν ουσιαστικά τους νησιώτες να γίνονται τουρίστες στον τόπο τους.
Η λαϊκή οικογένεια, οι άνεργοι, οι μισθωτοί, οι αγρότες και οι ΕΒΕ δεν αντέχουν άλλους φόρους !                Είναι αδιανόητο να πληρώνει ο άνεργος, ο χαμηλά αμειβόμενος φόρο για να πάρει γάλα, ψωμί, τρόφιμα για το παιδί του, ο συνταξιούχος για τα φάρμακα!
Η αύξηση του ΦΠΑ στις τουριστικές δραστηριότητες θα πλήξει όλους εκείνους που αδυνατούν ή μειώνουν διαρκώς τις μέρες των διακοπών τους, τους κατοίκους, τους αυτοαπασχολούμενους και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών.
Δεν μπορεί πλέον να υπάρχει καμιά αναμονή, καμιά ανοχή στην νέα εξοντωτική φοροεπιδρομή που ετοιμάζουν κυβέρνηση και ΕΕ και θα πλήξει καίρια τα λαϊκά στρώματα των νησιών
Ζητάμε :
  1. Να καταργηθεί τώρα ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στο φάρμακο, το βιβλίο, τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, της ύδρευσης, του ΟΤΕ σε αγροτικά εφόδια, μηχανήματα και το πετρέλαιο κίνησης.
  2. Φορολόγηση με υψηλό συντελεστή  των διανεμόμενων και αδιανέμητων κερδών του  μεγάλου κεφαλαίου
  3. Κατάργηση των δήθεν «αναπτυξιακών» φοροελαφρύνσεων, κατάργηση του ειδικού φορολογικού  καθεστώτος για τους εφοπλιστές.
  4. Να καταργηθεί τώρα ο ΕΝΦΙΑ στην πρώτη και τη δευτερεύουσα κατοικία, που καλύπτει τη στέγαση και τις ανάγκες αναψυχής της λαϊκής οικογένειας. Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έχουν πληρώσει ακριβά και φορολογηθεί ήδη βαριά για ένα έχουν ένα σπίτι ή και ένα εξοχικό.
  5. Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη και να φορολογηθεί η μεγάλη ακίνητη περιουσία.
  6. Αφορολόγητο όριο για τη λαϊκή οικογένεια 40.000 ευρώ το χρόνο προσαυξημένο με 5.000 για κάθε παιδί.
  7. Να αναγνωριστούν τα λογιστικά βιβλία ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος των ΕΒΕ. Κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων, των ειδικών δημοτικών φόρων και των χαρατσιών για κλείσιμο χρήσεων.
  8. Διαγραφή και πάγωμα χρεών για ανέργους, φτωχούς μισθωτούς, αγρότες και αυτοαπασχολούμενους.
  9. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων και των φτωχών οικογενειών.
  10. Καμιά κατάσχεση και πλειστηριασμός. Καμιά διακοπή ρεύματος, νερού, σταθερού τηλεφώνου.
Καλούμε το λαό, να αγωνιστεί με την δική του κοινωνική συμμαχία , να επιβάλλει μέτρα προς όφελός του, να εμποδίσει άλλα που τον εξαθλιώνουν. Μόνο έτσι μπορεί να ελπίζει ακόμα και για την ικανοποίηση των αυτονόητων, ανοίγοντας δρόμους για τη συνολική ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του.


ΚΑΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟ ΦΠΑ!  ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ

29 ΜΑΗ 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: