Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αν με κοροϊδέψεις μια φορά φταις εσύ, την δεύτερη φταίω εγώ

Μετά από πέντε μισή χρόνια φαγούρας κατέληξα ότι o κάθε λαός είναι άξιος της μοίρας του.
Πεσιμιστής δεν είμαι αλλά, από την στιγμή που το δάχτυλο έχει βγει πλέον από το στόμα και ακόμη ο Έλληνας περιμένει την επιφοίτηση του άγιου πνεύματος, δεν μπορεί κάτι θα υπάρχει που το έχουν υπολογίσει όλοι οι άλλοι “βούτυρο λαοί” αλλά ο υπερήφανος Ελληνικός λαός κοιμάται ακόμη επάνω στις δάφνες του παρελθόντος που του έχουν εντέχνως και οι μέσα και οι απέξω δυνάστες του καλλιεργήσει.
Ο ίδιος περιμένει μια τον θείο από την Αμερική και την άλλη το ξανθό γένος για να τον σώσει.
Ακόμη και η ΧΑ τον “πρόδωσε”, λέγοντας μέσα στο ευρώ.
Δυστυχώς, ο πυρήνας που θα αλλάξει τα πράγματα είναι πολύ μικρός και κυρίως ανοργάνωτος, όλοι έχουμε από μια γνώμη όπως από μια κωλοτρυπίδα και περνάμε φίνα λέγοντας τις αμπελοφιλοσοφίες μας...

Λέμε για το 61,3% του ΟΧΙ αλλά για πες του Έλληνα να το κάνει στην πράξη το ΟΧΙ μην πληρώνοντας τίποτα για μια βδομάδα κανένα πούστη, αλλά πού άντερα για να το κάνει στη πράξη ο ραγιάς.
Ο Έλληνας περιμένει ακόμη τον ταλαντούχο Αλέξη με τον Γιάνη του ΝΑΙ να βγάλουν το φίδι από την τρύπα και εκχωρούν την ψήφο τους σε όποιον τους γυαλίσει, έτσι ώστε να πούνε μετά δεν φταίω εγώ ο άλλος που με κορόιδεψε φταίει!!
Οι Αμερικάνοι λένε «αν με κοροϊδέψεις μια φορά φταις εσύ την δεύτερη φταίω εγώ» ή κάπως έτσι τέλος πάντων.
Τώρα, στις 20 Σεπτέμβρη, θα μπορούμε “υπερήφανα” να ψηφίσουμε για το τρίτο μνημόνιο.
Κάποια στιγμή πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί στην Ελλάδα έχουμε πολλούς ήρωες μήπως λέμε ήρωα το μαλάκα που περιμένουμε να βγάλει το φίδι από τη τρύπα που δεν τολμάμε να το βγάλουμε εμείς;;
Μιλάνε συνέχεια για 1.500.000 ανέργους και δεν έχουν καταφέρει όλοι αυτή να μαζευτούν έστω για ένα καφέ στο Σύνταγμα για την πλάκα, τόση ομόνοια υπάρχει στον Έλληνα διαχρονικά κάτι σαν το “Αμύνεστε περί πάρτης” που λέγανε και στο στρατό.
Για σκέψου, 1.500.000 άνεργοι για ένα καφέ στο όρθιο έξω από τη Βουλή κάθε μέρα στις οχτώ, θα πήζαμε χωρίς να το έχουν πάρει χαμπάρι τα πρωινάδικα.
Αλήθεια γιατί οι εργαζόμενοι έχουν μετατραπεί πλέον σε “δικαιούχους” και δεν έχει γίνει ούτε μια συζήτηση;
Τελικά, τόσο αξίζουμε και είμαστε άξιοι της μοίρας μας να βλέπουμε τους πραγματικά ωφελούμενους πολιτευτές να ομιλούν για εμάς ως ωφελούμενους.
Τελικά, η Ελλάδα είναι μόνο μια ιδέα και τίποτα άλλο διότι κράτος δεν κατάφερε να γίνει μετά την επανάσταση.
Η κατρακύλα στην νεότερη ιστορία ξεκίνησε με τον κουφό εθνάρχη και το ανήκομε εις τη Δύση, λες και είναι μπανάλ να ανήκεις στον εαυτό σου και εμπεδώθηκε με τον Αλέξη Τζίφρα και το ΝΑΙ σε όλα.
Ταμπέλες παντού ταμπέλες σε αυτή τη πατρίδα “αριστερός δεξιός κεντρώος μνημονιακός αντί μνημονιακός δωσίλογος γερμανοτσολιάς” παντού ταμπέλες πάσχουμε από τα αυτονόητα σε αυτή την πατρίδα τι πάει να πει ρε ραγιά δεξιός αριστερός και αντιμνημονιακός σε αυτό το πήδημα χωρίς σάλιο το καταλαβαίνεις διαφορετικά ανάλογα με τη ταμπέλα που κουβαλάς, ούτε αριθμός στα στρατόπεδα συγκέντρωσης να ήσουν.
Αποδείχθηκε πολύ λίγος ο Έλληνας και κατώτερος των περιστάσεων και επειδή όλοι διδάσκονται από τα λάθη τους εκτός από εμάς- οι Γερμανοί, που είναι φίλοι μας διαχρονικά από την εποχή του Όθωνα, είπαν τη τρίτη φορά να μην μας βομβαρδίσουν, μην τους πάρουμε χαμπάρι και μας πάνε πίπα κώλο και εμπλοκή σαν δείγμα αγάπης προς τον αρχαίο Ελληνικό σοδομισμό που τόσα τους δίδαξε τις κρύες νύχτες του Γερμανικού χειμώνα.
Είναι δυνατόν τόσο καιρό να μην υπάρχει μια εφημερίδα που να έχει μαζέψει όλο αυτό τον κόσμο και να περιμένεις ενημέρωση από την “Εφ.συν” με τις διαφημίσεις της 3Ε και τα πληρωμένα άρθρα!!!
Για τα ραδιόφωνα και τα κανάλια δεν το συζητώ, η Δημοκρατία σε όλο της το μεγαλείο με την ευγενική χορηγία του ΔΝΤ και των ολιγαρχών τύπου Κουρή που χρωστάει ΙΚΑ από το ’80 που δεν γνωρίζαμε καν τον όρο κρίση και αυτός παρακαλώ είναι αντιμνημονιακός μαζί με τον σΦύριζα πλέον…
Ο καλλιτεχνικός χώρος είναι μια όαση, θέατρο μόνο ο Μπέζος, και διαφήμιση ο Ζουγανέλης, δε μας χέζεις ρε Νταλάρα;



Δεν υπάρχουν σχόλια: