Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Διήμερη επίσκεψη του Πρέσβη της Κίνας στο νησί της Νάξου

Η ανάπτυξη συνεργασιών μεταξύ του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των επενδύσεων βρέθηκε στο επίκεντρο της διήμερης εθιμοτυπικής επίσκεψης του Πρέσβη της Κίνας κ.  Zou Xiaoli με τον Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη και τον Αντιδήμαρχο Δημήτρη Λιανό.
Ο Μανόλης Μαργαρίτης, αφού υποδέχθηκε και καλωσόρισε τον Κινέζο Πρέσβη, ο οποίος συνοδεύονταν από τη σύζυγό του και τον Πρόεδρο του Ελληνοκινεζικού Συνδέσμου Ελευθέριο Κοντό, παρουσίασε τους βασικούς τομείς της τοπικής οικονομίας και του πολιτισμού της Νάξου και τόνισε την πρόθεση και επιθυμία συνεργασίας των δύο πλευρών κυρίως στον τομέα του τουρισμού και του εμπορίου...

Κατά τη συνομιλία τους, ο Πρέσβης της Κίνας τόνισε τη σπουδαιότητα του Κυκλαδικού Πολιτισμού, επισημαίνοντας τις προοπτικές που γεννούνται για την προώθηση συνεργασιών και ανταλλαγών ιδιαίτερα στον τομέα αυτόν. «Ήρθα ως προσκυνητής του Ελληνικού και Κυκλαδικού Πολιτισμού» τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρέσβης της Κίνας, ευχόμενος στη συνέχεια οι σχέσεις των δυο μερών να εντατικοποιηθούν. Ο Κινέζος Πρέσβης ξεναγήθηκε στα σημαντικότερα μνημεία της Νάξου, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό και Βυζαντινό Μουσείο, το Κάστρο της Νάξου, το Ναό της Δήμητρας καθώς και χωριά της ορεινής Νάξου.

Κατά την αποχώρησή του, ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και φιλοξενία, εκφράζοντας παράλληλα το θαυμασμό του για την ιστορία και τον πολιτισμό της Νάξου. Τέλος, εξέφρασε τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισε για τη Νάξο και τη δυναμική που μπορεί να έχει το νησί στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και του εμπορίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: