Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Μια Φορά κι Έναν Καιρό...

Σε μια όχι και τόσο μακρινή χώρα της Αφρικής, την επονομαζόμενη Μπανανία, οι ιθαγενείς αποφάσισαν.
Αυτή τη φορά, τα καθρεφτάκια ήταν θαμπά και σπασμένα και οι χάντρες δεν είχαν κορδόνι, αλλά δεν πειράζει. Έστω κι έτσι, είναι καλύτερα από την εναλλακτική.
Περίπου το 50% των ιθαγενών παρέμεινε στα καλύβια και τις σπηλιές τη μέρα των εκλογών, καθώς ο σαμάνος της φυλής είχε προβλέψει καταστροφές.
Ήξερε ότι, αν οι ιθαγενείς δεν φοβηθούν, τότε ο φύλαρχος που θα έβγαινε δεν θα ήταν της αρεσκείας του.
Τελικά, οι καταστροφές ξεκίνησαν την επόμενη μέρα, με πλημμύρες, ανεμοστρόβιλους και άλλα τέτοια. Συμβολικός προάγγελος των όσων ακολουθούν, καθώς τα πνεύματα δεν γουστάρουν τον νέο φύλαρχο.
Σύμφωνα με τα πνεύματα, που μόνο ο τρελός της φυλής ακούει πια, οι...

πλημμύρες από την βροχή φόρων θα πνίξουν τους ιθαγενείς, ενώ οι άνεμοι από τη θύελλα κατασχέσεων θα παρασύρουν τα σπίτια και τα καλύβια.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει παρατεταμένη περίοδος ξηρασίας της τσέπης των ιθαγενών και ερημοποίησης της Μπανανίας.
Όμως, αν και ο τρελός ακούει τα πνεύματα, τον τρελό δεν τον ακούει κανείς.
Άλλωστε, ο σαμάνος και ο νέος φύλαρχος έχουν προβλέψει. Οι θυσίες θα εξευμενίσουν τα πνεύματα και όλα θα γίνουν καλύτερα.
Οι ιθαγενείς τους πιστεύουν ακόμα, παρότι μετά από πέντε χρόνια θυσιών -με αποκορύφωμα εκείνη του 61,3% ΟΧΙ από τον φύλαρχο σε επίσημη τελετή- τα πνεύματα όχι μόνο δεν εξευμενίστηκαν, αλλά μάλλον εξαγριώθηκαν.
Φυσικά, υπάρχουν και κάποιοι ιθαγενείς που έχουν προβληματιστεί με αυτό. Ο σαμάνος, όμως, έχει την απάντηση. Το πρόβλημα είναι ότι οι θυσίες δεν ήταν αρκετές.
Και γι’ αυτό, αυτή τη φορά, εκτός από τους ιθαγενείς, θα θυσιαστούν και κάποιοι ξένοι, οι αποκαλούμενοι πρόσφυγες, που προέρχονται από μια άλλη βασανισμένη φυλή και ψάχνουν κάπου να μείνουν.
Άλλωστε ο σαμάνος, που έχει βάλει το χεράκι του στην καταστροφή εκείνης της φυλής αλλά δεν πρόλαβε να την ολοκληρώσει μαζί με τον εκεί φύλαρχο, δεν γουστάρει να τους αφήσει ελεύθερους, γιατί μπορεί να μπουν και στο δικό του καλύβι. Με έναν σμπάρο δυο τρυγόνια.
Στην Μπανανία, ο τρελός της φυλής προσεύχεται στα πνεύματα να αλλάξουν τα μελλούμενα, αν και μόλις τρεις μέρες πριν οι ιθαγενείς έκαναν ό,τι μπορούσαν για να διασφαλίσουν ότι θα συμβούν.
Στην Μπανανία, οι ιθαγενείς πιστεύουν ότι αυτή τη φορά οι θυσίες θα πιάσουν τόπο και επιμένουν ότι η πραγματικότητα δεν είναι αυτό που ζουν, αλλά αυτό που τους λέει ο φύλαρχος.
Στην Μπανανία ξημέρωσε σκοτάδι.
Οι ιθαγενείς δεν το έχουν καταλάβει ακόμα.
Νομίζουν ότι όπου να ‘ναι θα ξημερώσει.
Ελπίζουν ότι ο νέος φύλαρχος, θα φέρει ξανά το φως.
Κάνουν λάθος.
Στην Μπανανία κουμάντο κάνει ο σαμάνος.
Το λένε και οι (μνημονιακές) Γραφές.
Τις οποίες ο ίδιος έχει γράψει.





The Dungeon Monster

Δεν υπάρχουν σχόλια: