Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑΞΟΥ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 4ης ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016 ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου συνεδρίασε την Παρασκευή, 22 τρέχοντος και ασχολήθηκε πρωτίστως με το ασφαλιστικό σχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 οι θεσμοθετημένοι φορείς της χώρας ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΒ & ΣΕΤΕ προχωρούν σε 24ωρη απεργία με κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενάντια στην εφαρμογή του προτεινόμενου ασφαλιστικού σχεδίου της Κυβέρνησης.
Στα πλαίσια αυτής της κινητοποίησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Νάξου , με γνώμονα ότι το ασφαλιστικό αποτελεί κορυφαίο εθνικό θέμα για εμάς τους εμπόρους, τις οικογένειές μας και το μέλλον των επιχειρήσεών μας, αποφάσισε ομόφωνα το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την 4η Φεβρουαρίου 2016.
Μέσα από τη συμμετοχή μας στο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων την 4η Φεβρουαρίου 2016, κάτι που δεν συνηθίζουμε να χρησιμοποιούμε ως...

μέσο διαμαρτυρίας, εκφράζουμε την αγωνία μας για τους πληττόμενους ασφαλισμένους συναδέλφους μας στον ΟΑΕΕ.
Πρέπει η Κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό οικονομική επίθεση και στα όρια του οριστικού λουκέτου, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος κάθε φορά που λέει «δόξα τω Θεώ, επιβίωσα και πάλι» στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέες εκπλήξεις και προβλήματα «λερναίας Ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του ανοικτό.
Τέλος, εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας στα αιτήματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των αγροτών μας, ενώ παράλληλα τους καλούμε να συμπορευτούν μαζί μας στις 4 Φεβρουαρίου.
Η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως και οι αγώνες μας, καθώς οι κλάδοι των εμπόρων και των αγροτών είναι αλληλένδετοι .
Ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Νάξου θα σας κρατήσει ενήμερους για τον γενικότερο σχεδιασμό του κλεισίματος των καταστημάτων και της πραγματοποίησης του πανεμπορικού συλλαλητηρίου, στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.


                                               Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                       Ο Πρόεδρος ​                              Ο Γ. Γραμματέας

                              Ευάγγελος Στρατούρης                       Στυλιανός Κορρές

Δεν υπάρχουν σχόλια: