Τετάρτη 27 Ιουλίου 2016

8,5 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για την συμπλήρωση και αναβάθμιση των υποδομών α/θμιας και β/θμιας εκπαίδευσης, στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, σταθερά προσανατολισμένη στην στήριξη και την βελτίωση των συνθηκών που αφορούν στην εκπαίδευση, στα νησιά Κυκλάδων και Δωδεκανήσου,  συνεχίζει την προσπάθεια συμπλήρωσης και αναβάθμισης των κτιριακών εγκαταστάσεων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αξιοποιώντας πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020...

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος απευθύνει δύο προσκλήσεις για την υποβολή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020»,  προτάσεων για έργα συμπλήρωσης των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικής συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης 8,5 εκατ. ευρώ.
Οι δράσεις  των δύο προσκλήσεων που θα χρηματοδοτηθούν ,αφορούν στη συμπλήρωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με βάση τις προτεραιότητες του Υπουργείου Παιδείας και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα:
  • Κατασκευή – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων προσχολικής αγωγής
  • Κατασκευή – επέκταση κτιριακών εγκαταστάσεων δημοτικών σχολείων, γυμνασίων και λυκείων
  • Αναβάθμιση  - αναδιαρρύθμιση – στατική ενίσχυση υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων
  • Προμήθεια εξοπλισμού
Η πρώτη πρόσκληση που αφορά στα μεγαλύτερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απευθύνεται στους παρακάτω δυνητικούς δικαιούχους:
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμους Άνδρου, Θήρας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κω, Λέρου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Πάρου, Ρόδου, Σύρου – Ερμούπολης και Τήνου.
  • Διεύθυνση Κτηριακής και Υλικοτεχνικής Υποδομής του ΥΠ.Π.Ε.Θ.
  • Επιτελική δομή ΕΣΠΑ – τομέας Παιδείας
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη για την ένταξη των πράξεων με την παρούσα πρόσκληση, ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ.
Οι προτάσεις υποβάλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο διάστημα από 1ης Αυγούστου 2016  έως  30 Σεπτεμβρίου 2016.
Η δεύτερη πρόσκληση  που αφορά στα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, απευθύνεται στους παρακάτω δυνητικούς δικαιούχους:
  • Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου
  • Δήμους Αγαθονησίου, Αμοργού, Ανάφης, Αντιπάρου, Αστυπάλαιας, Θήρας (για Θηρασιά), Ίου, Κάσου, Κέας, Κιμώλου, Κύθνου, Λειψών, Μεγίστης, Νάξου & Μικρών Κυκλάδων (για Δονούσα, Ηρακλειά, Κουφονήσι, Σχοινούσα), Καλύμνου (για Ψέριμο και Τέλενδο), Νισύρου, Πάτμου, Σερίφου, Σικίνου, Σίφνου, Σύμης, Τήλου, Φολεγάνδρου και Χάλκης.
Η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη  για την ένταξη των πράξεων με την παρούσα πρόσκληση  ανέρχεται σε 3.500.000 ευρώ.
Οι προτάσεις υποβάλλονται στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , στο διάστημα από 1ης Αυγούστου 2016  έως  14 Οκτωβρίου 2016.

Οι δράσεις των παραπάνω προσκλήσεων θα ενταχθούν στους Άξονες Προτεραιότητας «Βελτίωση βασικών υποδομών» και «Ενίσχυση Περιφερειακής Συνοχής» αντίστοιχα,  του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Νότιο Αιγαίο 2014 – 2020» και θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: