Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Μαύρο Φεγγάρι: Το τέλος του κόσμου ή ένα σπάνιο φαινόμενο

Ένα σπάνιο φαινόμενο πρόκειται να εμφανιστεί στον ουρανό απόψε το βράδυ και αυτό δεν είναι άλλο από το Μαύρο Φεγγάρι.
«Μαύρο Φεγγάρι» ονομάζεται το φαινόμενο όπου σε ένα μήνα δεν υπάρχει καμία πανσέληνος. Έτσι λοιπόν, το μαύρο φεγγάρι θα καλύψει στο σκοτάδι το...
δυτικό ημισφαίριο την Παρασκευή το βράδυ και θα μπορούσε να συνδεθεί με την Αποκάλυψη.
Το φαινόμενο συμβαίνει περίπου κάθε 32 μήνες, αλλά αυτό το διαφορετικό που θα συμβεί στο τέλος του μήνα είναι ότι η σελήνη θα καλυφθεί ολόκληρη από τη Γη. Τελευταία φορά που εμφανίστηκε Μαύρο Φεγγάρι ήταν τον Μάρτιο του 2014, αλλά όπως θα καταλάβατε δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου.
Παρόλα αυτά, οι συνωμοσιολόγοι ανησυχούν πως τα σημάδια έρχονται μαζεμένα: μετά την ηλιακή έκλειψη- το «δαχτυλίδι της φωτιάς»- την πρώτη μέρα του Σεπτεμβρίου, έρχεται τώρα το μαύρο φεγγάρι μόνο λίγες εβδομάδες μετά για να μας πείσει ότι έρχεται η καταστροφή του κόσμου.
Στις βιβλικές αναφορές ο Λουκάς σημειώνει ότι “θα υπάρχουν σημάδια στο φεγγάρι, στον ήλιο και στ’ αστέρια τα οποία θα έχουν ως αποτέλεσμα οι καρδιές των ανθρώπων να γεμίσουν φόβο”.
Σύμφωνα με το express , μερικοί εν Χριστώ αδερφοί από το Αμερική τόνισαν στο facebook ότι: «Αυτά τα φαινόμενα μας ενημερώνουν ότι ο Ιησούς θα έρθει σύντομα κοντά μας. Πλησιάζει το τέλος του κόσμου και το τέλος της ζωής πάνω στη Γη για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη. Κάθε μέρα, θα πρέπει να έρθουμε πιο κοντά στον Σωτήρα μας τον Ιησού Χριστό. Κανένας δεν μπορεί να ξεφύγει από αυτά που συμβαίνουν στη Γη».
Παρόλα αυτά ανάλυση του National Geographic έρχεται να καθησυχάσει, υπογραμμίζοντας ότι το φαινόμενο δεν είναι δυσοίωνο επειδή ονομάζεται μαύρο και επίσης, πίσω από αυτό δεν κρύβεται το τέλος του κόσμου.
Το Μαύρο Φεγγάρι θα είναι ορατό το βράδυ της Παρασκευής κυρίως στο Δυτικό Ημισφαίριο, δηλαδή στην Αμερική, αλλά οι δυτικότερες περιοχές της Ευρώπης θα μπορέσουν να το δουν επίσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: