Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016

Ο Ερντογάν εξελίσσεται σε… τρολ της Ιστορίας

Αλλιώς ξεκίνησε και αλλού καταλήγει. Το τέλος βέβαια, ενδεχομένως να αργήσει. Το βέβαιο ωστόσο είναι ότι η θυελλώδης πολιτική διαδρομή του Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνει πόσο αυτοκαστροφική μπορεί να είναι για έναν άνθρωπο, πολύ περισσότερο για έναν πολιτικό ηγέτη, η απώλεια της αίσθησης του μέτρου.
Η αδυναμία να βλέπει με καθαρή ματιά τα πράγματα. Η δυσκολία να κατανοεί τι συμβαίνει γύρω του. Η αδυναμία να διαγνώσει το πραγματικό μέγεθος της σκιάς του, και να ακούσει την ηχώ της παρουσίας του.
Ο απόλυτος πολιτικός κυρίαρχος της Τουρκίας, ειδικά μετά την… εντός ή εκτός εισαγωγικών απόπειρα “πραξικοπήματος” σε βάρος του το καλοκαίρι, έχει παραδοθεί στον ψυχισμό του. Με ακραίες τάσεις μεγαλοϊδεατισμού.
Από εκεί θα πρέπει να ξεκινήσει η ανάγνωση και η ανάλυση των ασυνάρτητων και ανιστόρητων τοποθετήσεών του για τη Συνθήκη της Λωζάνης.
Ο Ερντογάν θέλει να ξαναγράψει την Ιστορία. Αφού πρώτα αποδομήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ και τον Ινονού. Αφού τους κατεβάσει στα δικά του επίπεδα.
Φυσικά, το πιθανότερο είναι να καταλήξε ο ίδιος… τρολ της Ιστορίας. Και τα τρολ, απο τον κινηματογράφο μέχρι το… Twitter, έχουν την ίδια τραγική κατάληξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια: