Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2016

Μερικές καλές ειδήσεις που αποδεικνύουν ότι το 2016 δεν ήταν η απόλυτη καταστροφή…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το 2016 ήταν πολλές φορές εφιαλτικό. Τις περισσότερες φορές, φαινόταν σαν μία σκοτεινή φαντασίωση, με ειδήσεις από το κακό στο χειρότερο. Στις διασημότητες που πέθαναν, προστέθηκε και το "αιματηρό 2016", σαν ένας κωδικός για τα αισθήματα της απώλειας και την απελπισία. Μέσα σε όλα αυτά, όμως, υπήρχαν και κάποιες αισιόδοξες ειδήσεις…


Ο Μπαράκ Ομπάμα απαγόρευσε τις γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αρκτική
Μπορεί να αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο, αλλά δεν φαίνεται να δείχνει σημάδια επιβράδυνσης. Στις 20 Δεκεμβρίου, ο Ομπάμα χρησιμοποίησε ένα νόμο του 1953 για την απαγόρευση μόνιμων νέων γεωτρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στους περισσότερους αμερικανικούς ωκεανούς στην Αρκτική και τον Ατλαντικό, σε μια προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τον διάδοχό του. Το WWF λέει ότι η απόφαση αυτή θα κάνει πολύ πιο δύσκολο για τον Ντόναλντ Τραμπ να επωφεληθεί από τα αμερικανικά αποθέματα πετρελαίου στην Αρκτική, κάτι που θεωρείται μια νίκη.

Στην Κολομβία υπεγράφη μια ιστορική συμφωνία με τις Farc
Ο Πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος και ο ηγέτης των ανταρτών της FARC Ροντρίγκο Λοντόνο (ή Τιμοτσένκο, όπως είναι γνωστός) υπέγραψαν συμφωνία ειρήνης, βάζοντας τέλος σε περισσότερα από 50 χρόνια πολέμου. Ο Σάντος τιμήθηκε με το βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για το έργο του σχετικά με τη συμφωνία, η οποία είχε αρχικά απορριφθεί με δημοψήφισμα στο οποίο το 50,2 τοις εκατό ψήφισε κατά.

Οι κινηματογραφιστές του «Planet Earth II» έσωσαν όλα τα χαμένα μικρά χελωνάκια από το γύρισμα
Ο Ντέιβιντ Ατένμπορο πιστεύει ειλικρινά ότι δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε στη φύση, αλλά όταν οι θεατές του "Planet Earth II" είδαν χιλιάδες χελωνάκια να παθαίνουν σύγχυση εξαιτίας των ανθρωπογενών φώτων και να αρχίσουν να κατευθύνονται προς τους κινδύνους της πόλης, αναγκάστηκαν να παρέμβουν. Το BBC Earth έγραψε στο Twitter: "Κάθε χελώνα που περιλαμβάνεται στο # PlanetEarth2 συλλέχθηκε και γύρισε και πάλι στη θάλασσα".

Ένα αγόρι με ανίατη ασθένεια έλαβε 28.000 κάρτες Χριστουγέννων από το κοινό
Σε μία δακρύβρεχτη ιστορία, ο Bradley Lowery, πέντε ετών με καρκίνο σε τελικό στάδιο, δέχθηκε χιλιάδες κάρτες και δώρα από όλο τον κόσμο. Μετά από μια εμφάνιση με την αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα του, Σάντερλαντ, στο Στάδιο του Φωτός, και ένα online αίτημα, ο μικρός συγκέντρωσε αμέτρητα δώρα που έκαναν τα Χριστούγεννά του ξεχωριστά.

Ο Tim Peake έτρεξε έναν μαραθώνιο στο διάστημα
Αυτό θα μπορούσε να είναι η οριστική απόδειξη ότι το να ψάχνεις καλές ειδήσεις το 2016 είναι τόσο δύσκολο, που θα πρέπει να εγκαταλείψεις αυτόν τον πλανήτη, αλλά αυτό δεν την καθιστά λιγότερο ενθαρρυντική. Ο Tim Peake εκτοξεύθηκε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και "έτρεξε" έναν μαραθώνιο μέσω live stream παράλληλα με τον Μαραθώνιο του Λονδίνου, σε ένα ιδιαίτερα συγκινητικό γεγονός. Ο Peake έτρεξε την πορεία των 42 περίπου χιλιομέτρων δεμένος σε ένα διάδρομο, μέσα σε τρεις ώρες, 35 λεπτά και 21 δευτερόλεπτα, βλέποντας τους δρόμους να περνούν κάτω από τα πόδια του σε πραγματικό χρόνο μέσα από ένα iPad.

Ο ΟΗΕ διόρισε τον πρώτο ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα σχετικά με τα δικαιώματα των γκέι
Στον απόηχο της επίθεσης σε νυχτερινό κέντρο στο Ορλάντο, ο ΟΗΕ όρισε τον πρώτο ανεξάρτητο ανακριτή για να βοηθήσει στην προστασία των γκέι από τη βία και τον κόσμο των διακρίσεων. Ο Βιτιτ Μουνταρμπχορν, ένας καθηγητής διεθνούς δικαίου, ξεκίνησε την τριετή θητεία του το Σεπτέμβριο.

Ένας Ινδός επιχειρηματίας ξόδεψε την προίκα της κόρης του σε 90 σπίτια για τους άστεγους
Ο Αγιάι Μουνότ, ένας πλούσιος έμπορος υφασμάτων και σιταριού, από το Αουρανγκαμπάντ στην ανατολική Ινδία, ξόδεψε την σημαντική προίκα της κόρης του ύψους 93.000 λιρών για την κατασκευή 90 σπιτιών για φτωχούς. Τα κριτήρια επιλεξιμότητας του απλώς ήταν να δηλώσεις κάποιος ότι είναι φτωχός και ότι δεν είναι εθισμένος. Η κόρη του εμπόρου υποστήριξε πλήρως την απόφασή του και μαζί με τον νέο σύζυγό της φέρεται να παρέδωσαν τα κλειδιά στους νέους ιδιοκτήτες μετά το γάμο τους.

Το Παρίσι πούλησε τα "λουκέτα των ερωτευμένων" από τις γέφυρες του, για να συγκεντρώσει χρήματα για τους πρόσφυγες
Εκατομμύρια λουκέτα από ζευγάρια που εξυμνούσαν τον έρωτά τους, από τις Pont des Arts και Pont de l'Archevêché αφαιρέθηκαν το περασμένο έτος για λόγους ασφαλείας. Στη συνέχεια άρχισαν να πωλούνται, σε μια κίνηση που ο αντιδήμαρχος Μπρουνό Ζουλιάρ πιστεύει ότι θα μπορούσε να συγκεντρώσει μέχρι και 100.000 ευρώ για τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη από καταφύγιο.

Ο Λιονέλ Μέσι συναντήθηκε με έναν μικρό Αφγανό που έφτιαξε μια μπλούζα του ειδώλου του με πλαστική σακούλα
Το πεντάχρονο αγόρι δημιούργησε αίσθηση στο internet όταν εμφανίστηκε να φορά μια μπλούζα του Μέσι, φτιαγμένη από μια πλαστική σακούλα. Τελικά συνάντησε τον ήρωα του, περπατώντας στον αγωνιστικό χώρο δίπλα του. Στο σχετικό, συγκινητικό βίντεο, ο Μουρτάζα Αχμάντι από το Αφγανιστάν φαίνεται να μην μπορεί να πάρει τα μάτια του από τον Μέσι…




Δεν υπάρχουν σχόλια: