Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

Την έγκαιρη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (visas) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, από Ιράν, Ρωσία και Τουρκία, ζητά ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος από τον Επίτροπο Δ. Αβραμόπουλο

Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η προσέλκυση του μέγιστου δυνατού αριθμού επισκεπτών από τις παραπάνω τουριστικές αγορές στα λιμάνια του Νοτίου Αιγαίου.
Την έγκαιρη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου (visas) στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κ. Γιώργος Χατζημάρκος, με επιστολή του προς τον Επίτροπο Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο...

Στην επιστολή του ο Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι το μεταναστευτικό ζήτημα κατάφερε σημαντικό πλήγμα στην τουριστική οικονομία μεμονωμένων νησιών αλλά και της ευρύτερης περιοχής, επηρεάζοντας τις αφίξεις ξένων επισκεπτών, κυρίως κατά την περίοδο από τον Μάρτιο μέχρι και τον Μάιο του 2016. Μέσα σε αυτή τη δύσκολη δημοσιονομική συγκυρία, η ενδυνάμωση του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου καθίσταται ζωτικής σημασίας. Για τον λόγο αυτό, κρίνεται απαραίτητη η έγκαιρη έναρξη του πιλοτικού προγράμματος χορήγησης θεωρήσεων εισόδου σε τουρίστες από τρίτες χώρες, προερχόμενους από την Τουρκία, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.
Ειδικότερα, ο κ. Χατζημάρκος προτείνει στον κ. Αβραμόπουλο να ξεκινήσει η εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος από τον Μάρτιο του 2017 για τους επισκέπτες από την αγορά του Ιράν και από τον Απρίλιο του 2017 για τις αγορές της Ρωσίας και της Τουρκίας, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή η προσέλκυση του μέγιστου δυνατού αριθμού επισκεπτών από τις παραπάνω τουριστικές αγορές στα λιμάνια του Νοτίου Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: