Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

Πανναξιακό Σαββατοκύριακο με νίκες σε βόλευ-μπάσκετ & ποδόσφαιρο

φωτο: Κ. Κοττάκη
Νίκη του Πανναξιακού μετά από 3,5 μήνες-Ακόμα πιο κοντά στον τίτλο ο ΑΟ Σύρου.
Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες και ένας ολόκληρος γύρος πρωταθλήματος, για να μπορέσει ο Πανναξιακός να πάρει την 4η νίκη του στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Κυκλάδων. Ήταν η 30η/10/2016, όταν η ομάδα του Γ. Προμπονά, κέρδιζε (και πάλι) τον ΑΜΣ Φιλωτίου με 2-1 στο ΔΑΚ... λίγο πριν πέσει σε χειμερία νάρκη. Στο χθεσινό Ναξιακό ντέρμπι στο γήπεδο του Αγερσανίου, ο Μ. Πολυκρέτης ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη στους χωραΐτες σε...

ένα επεισοδιακό ματς.
Οι γκέλες των ομάδων της Σαντορίνης, έφεραν ένα βήμα πιο κοντά στον τίτλο τον ΑΟ Σύρου, ο οποίος... στην παρούσα αγωνιστική είχε ρεπό! Πόσο μάλλον, που την ερχόμενη οι Σαντορινιοί παίζουν μεταξύ τους, με τους Συριανούς να υποδέχονται τον ΑΟ Πάρου...

Αποτελέσματα 14ης αγωνιστικής
Φιλώτι-Πανναξιακός 1-0
ΑΟ Πάρου-Άνω Μερά 0-2
ΑΟ Μυκόνου-Λάβα Εμπορείου 2-0
ΑΟ Πάγου-Θύελλα Καμαρίου 0-0
ρεπό: ΑΟ Σύρου


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΑΟ Σύρου 31
Θύελλα Καμαρίου 26

Άνω Μερά 25
Λάβα Εμπορείου 24
ΑΟ Μυκόνου 22
Πανναξιακός 16
ΑΟ Πάρου 9
ΑΟ Πάγου 7
Φιλώτι 3

Επόμενη αγωνιστική (15η)
Πανναξιακός-ΑΟ Πάγου
ΑΟ Σύρου-ΑΟ Πάρου
Άνω Μερά-ΑΟ Μυκόνου
Θύελλα Καμαρίου-Λάβα Εμπορείου
ρεπό: Φιλώτι


Ο Πανναξιακός συνεχίζει την παράδοση, 3-0 το Μαρκόπουλο!
Ο Πανναξιακός επικράτησε με 3-0 σετ του ΑΟ Μαρκοπούλου στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και πρόσθεσε ακόμα τρεις βαθμούς (42βαθμούς-3η θέση) με τον ΑΟΜ να βρίσκεται στην 8η θέση (25β.).
Ο Πανναξιακός από τα μέσα του σετ κατάφερε να πάρει διαφορά +4 (20-16) από το μαχητικό Μαρκόπουλο, το οποίο μείωσε εκνέου σε 21-20. Η νησιωτική ομάδα πιέζονας από το σερβίς κατάφερε με ένα επιμέρους σερί 4-0 να κάνει το 1-0σετ με 25-20.
Στο δεύτερο σετ, οι δυο ομάδες ήταν μαζί (10-10) και το Μαρκόπουλο έφτασε πρώτο στο β’ τεχνικό τάιμ άουτ (13-16) αλλά η εμπειρία Πανναξιακού και η συγκέντρωσή του στα καίρια σημεία έκαναν την ανατροπή για το 2-0 με 25-22.
Με το 2-0 υπέρ του, ο ΠΑΟΝ κατάφερε να πάρει και το τρίτο σετ με 25-21, παίρνοντας μια καθαρή νίκη απέναντι στην ομάδα του ΑΟ Μαρκοπούλου την οποία θα αντιμετωπίσει και στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η γνώμη του πάγκου
Γιώργος Ρούσης: «Αν και δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον το παιχνίδι, ήταν δύσκολη γιατί ήταν μετά από μια μεγάλη πρόκριση ενώ έπρεπε να επιβάλλουμε το ρυθμό μας στο Μαρκόπουλο που θα το βρούμε και στον ημιτελικό του Κυπέλλου. Δεν ήταν καλή εμφάνιση η σημερινή, αλλά το σημαντικό είναι ότι πήραμε το τρίποντο».

Γιάννης Νικολάκης: «Συγχαρητήτηρια στον Πανναξιακό, δίκαια κέρδισε. Ήταν ένα μέτριο παιχνίδι μη ποιοτικό, το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες, εκεί όπου μέτρησε στους κρίσιμους πόντους η εμπειρία και συγκέντρωση των γηπεδούχων. Από δω και πέρα, εμείς συνεχίζουμε ενώ επικεντρωνόμαστε στο Final-4 του Κυπέλλου».




«Με αυτό τον κόσμο, δεν χάνουμε», το είπαν και το έκαναν και με τον Κάδμο 58-49

Τεράστια νίκη πήρε ο Πανναξιακός, που «έπνιξε» με 58-49 τον Κάδμο και κέρδισε πολύτιμη «ανάσα» για την αποφυγή του υποβιβασμού απέναντι σε έναν πανίσχυρο αντίπαλο.
Σε ένα κατάμεστο ΔΑΚ Νάξου, ο Πανναξιακός θριάμβευσε επί του Κάδμου με 58-49 και βροντοφώναξε πως «είμαστε ακόμα ζωντανοί» στο παιχνίδι της παραμονής στην Γ εθνική κατηγορία.
Με την σπουδαία εντός έδρας επιτυχία, ο Πανναξιακός, υπέταξε στο «σπίτι» του και τον Κάδμο με 58-49, με αποτέλεσμα να φτάσει στην τέταρτη φετινή του νίκη και να βλέπει πλέον μία «χαραμάδα» ελπίδας για την αποφυγή του υποβιβασμού.
Στο πρώτο ημίχρονο, οι Κυκλαδίτες ήταν σαφέστατα ανώτεροι, επιβάλλοντας το ρυθμό τους και προηγούμενοι με 32-17 στο ημίχρονο. Οι Θηβαίοι, ωστόσο, επανήλθαν και με τον Τσιριμώκο να τους «σπρώχνει» μείωσαν τη διαφορά στη μικρότερη τιμή της στα μέσα της τελευταίας περιόδου (45-44), αλλά τότε ένα σερί 9-0 των γηπεδούχων δια χειρός Δαχρετζή και Σβορώνου, αποτελείωσε τις ελπίδες του Κάδμου, με τον Πανναξιακό να διατηρεί το υπέρ του προβάδισμα από τη γραμμή των βολών στο φινάλε.
Εντυπωσιακή ήταν η υποστήριξη του κόσμου που βρίσκονταν στο κλειστό της Νάξου από νωρίς γεμίζοντας το ακόμα μία φορά. Η Ιαχή «έχω αρρωστήσει και τα βλέπω όλα μπλε» δεν σταμάτησε λεπτό να ακούγεται στο «Δημήτρης Περιστεράκης» και ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα μέσω του live stream που για ακόμα μία φορά προσέφεραν στους φίλους της ομάδας η διοίκηση του Πανναξιακού με την συνεργασία της Cyclades Video και τον Γιώργο Δεουδέ.

Τα δεκάλεπτα: 18-8, 14-9, 7-17, 18-15

ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ (Βάβουλας): Πολίτης 5 (1), Καλαβρός, Γεωργιάδης 1, Καραγιάννης, Τζίμης 10, Δαχρεντζής 9 (2), Σβορώνος 17 (1), Καδηγιαννόπουλος, Μυλωνάς 10, Μάκαρης 6, Μάκος, Αρτσάνος
ΚΑΔΜΟΣ (Αναστασίου): Σκεμπές 4 (1), Πανταζής 6, Παπαδάκης 3, Γκρινιάρης 7, Νικολάου, Σιλιβέστρου, Χαρατσής 4 (1), Τσαπρούνης, Σπηλιόπουλος, Τσιριμώκος 14 (2), Μπένος 11, Γιάννου


Δεν υπάρχουν σχόλια: