Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου: Προβολή της ταινίας «Κορώνα ή Γράμματα» του Camilo Luzuriaga

Η Κινηματογραφική Λέσχη Νάξου σε συνεργασία και με την ευγενική προσφορά του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας και των πρεσβειών της Ισπανίας, της Αργεντινής και του Ισημερινού στη Ελλάδα ολοκληρώνει το αφιέρωμα στον ισπανόφωνο κινηματογράφο στις 30 Μαρτίου.
ΟΙ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ
Προβολή της ταινίας «Κορώνα ή Γράμματα» του Camilo Luzuriaga, την Πέμπτη 30/3 στις 21.00 στο κτήριο της πρώην Σχολής Ουρσουλινών, στο Κάστρο
Λίγα λόγια για το έργο:
Eίναι η τρίτη ταινία του Καμίλο Λουσουριάγα και - χωρίς αμφιβολία - η πιο πρωτοποριακή. Η υπόθεση συντέθηκε μετά από πολλούς αυτοσχεδιασμούς που πρότειναν και έγραψαν τρεις σεναριογράφοι για να ξεδιπλωθούν από τρεις βασικούς ηθοποιούς, σε μια ταινία με βασικό στόχο να πετύχει έντονες, αληθοφανείς ερμηνείες, στο πλαίσιο μιας διάφανης σκηνοθεσίας, βασισμένης στη δουλειά του ηθοποιού, με ελάχιστα μέσα παραγωγής και ελάχιστο κινηματογραφικό εξοπλισμό.
Η δυναμική των ηθοποιών και των σεναριογράφων μας αφορά όλους, με τον υγιή στόχο να δούμε τον εαυτό μας ως άτομα της μεσαίας τάξης, που συνήθως αγνοούμε τον εαυτό μας, σε χώρες του «τελευταίου» κόσμου, όπως είναι ο Ισημερινός, εξαθλιωμένες, γεμάτες δολοφόνους, κλέφτες και τυράννους. Η κορόνα και τα γράμματα, οι δυο όψεις του ίδιου νομίσματος, όπως φαίνονται από τα μέσα, από την καθημερινότητα, από τις μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν τη ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: