Πριν αρκετά χρόνια η ερευνητική μας ομάδα σε μία αρχαιολογική εξόρμηση στη Θήβα , συνειδητοποίησε από κοντά , ένα εύρημα μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας που έφερε στο φως ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος.
Πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων βαθμιδωτή λαξευτή πυραμίδα τριών επιπέδων στις οποίας την κορυφή βρέθηκε ο πανάρχαιος τάφος των Διόσκουρων του Ζήθου και Αμφίονος!
Η πυραμίδα έχει ύψος 33 μέτρα περίπου. Βέβαια η εξωτερική της όψη δε θυμίζει πυραμίδα αλλά ένα λόφο εφόσον ο χρόνος έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια του πάνω της μαζί με την επέμβαση του ανθρώπου που αλλοίωσε τα χαρακτηριστικά της .
Παρόλα αυτά ένας προσεκτικός παρατηρητής μπορεί να διαπιστώσει τη γεωμετρία του χώρου καθώς και τα επίπεδα της πυραμίδας.
Η χρονολόγηση του μνημείου αυτού υπολογίζεται γύρω στα 2700 πχ. Γεγονός που ανατρέπει την επίσημη συμβατική ιστορία .
Παράλληλα αναδεικνύει και πιστοποιεί την ύπαρξη ενός ακόμα μεγάλου Ελληνικού πολιτισμού , των Μινύων που μόνο μυθικός δεν είναι.
Ο αρχαιολόγος κος Θ. Σπυρόπουλος (ο οποίος είναι ο μόνος επιστήμονας που κατέβηκε ο ίδιος στο εσωτερικό της πυραμίδας) ακολουθώντας τα στοιχεία παλαιότερων ανασκαφών από έναν παλαιότερο αρχαιολόγο (Κεραμόπουλο) καθώς και τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς (οι οποίοι αποδεικνύουν για άλλη μια φορά ότι ήταν ακριβείς στις περιγραφές τους) εντόπισε στην κορυφή της πυραμίδας τον κοινό τάφο του Ζήθου και Αμφίωνος.
Σύμφωνα με τις περιγραφές του κου Σπυρόπουλου (τέως έφορος αρχαιοτήτων) η πυραμίδα στο εσωτερικό της είναι πανέμορφη! Υπάρχει μέσα σε αυτήν ένα τεράστιο δίκτυο από σήραγγες ύψους 5 μέτρων και πλάτος 1,80 μέτρων , ενώ η οροφή τους είναι καμαρωτή!
Ουσιαστικά πρόκειται για έναν λαβύρινθο. Στον τάφο βρέθηκαν ανθρώπινα οστά καθώς και κοσμήματα τα οποία έχουν χρονολογηθεί στους πρωτοελλαδικούς χρόνους δηλαδή την περίοδο 2700-2400 πχ.
Με την ανακάλυψη αυτή ουσιαστικά ανατρέπεται για άλλη μια φορά η κλασσική «επίσημη» και «συμβατική» αρχαιολογία. Δυστυχώς το μνημείο είναι σε άθλια κατάσταση καθώς έχουν φυτέψει δέντρα τα οποία το φθείρουν και δε δίνονται άλλα κονδύλια από την πολιτεία για επιπλέον ανασκαφές.
Όποιος ενδιαφέρεται να επισκεφτεί το μνημείο, είναι μέσα στη πόλη της Θήβας κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο της πόλης , όπου υπάρχει η ταμπέλα με την ονομασία « Αμφείον».
Το γεγονός ότι είναι μέσα σε εισαγωγικά η λέξη Αμφείον αποδεικνύει ότι η συμβατική ιστορία δεν αποδέχεται τις χρονολογίες καθώς και την αξία του μνημείου.
Το γιατί βέβαια η πολιτεία δεν αναδεικνύει το τόσο σημαντικό μνημείο και δεν χρηματοδοτεί επιπλέον έρευνες το αφήνουμε στη δική σας κρίση….
πηγή
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου