Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Έκανε το γύρο του κόσμου περπατώντας 11 χρόνια

Τον γύρο του κόσμου με τα πόδια αποφάσισε να κάνει ένας Καναδός μετά την πτώχευση της επιχείρησής του. Περπατάει ήδη 11 χρόνια και σε λίγες μέρες αναμένεται να φτάσει στον τελικό προορισμό του το Μόντρεαλ.
Σέρνοντας ένα καροτσάκι με την καναδική σημαία και λίγα ρούχα ο 55χρονος Ζαν Μπελιβό, έφυγε από το Μόντρεαλ στις 18 Αυγούστου 2000, με σκοπό να “πνίξει” τη στεναχώρια του για την οικονομική του καταστροφή κάνοντας το γύρο του κόσμου τρέχοντας.
Έφτασε τρέχοντας μέχρι την Ατλάντα των ΗΠΑ, όπου αποφάσισε όμως να κόψει ρυθμό και να περπατήσει καλύπτοντας περισσότερα από 75.000 χιλιόμετρα διασχίζοντας 64 χώρες.
Σ’ αυτά τα έντεκα χρόνια, πέρασε από ερήμους και βουνά. Ερωτεύτηκε στο Μεξικό, φόρεσε τουρμπάνι στο Σουδάν, έφαγε έντομα στην Αφρική, σκύλο στην Κορέα και ...
 φίδια στην Κίνα ενώ στις Φιλιππίνες τον φρουρούσαν στρατιώτες.
Το ταξίδι του στοίχιζε περίπου 4.000 δολάρια κάθε χρόνο, χρήματα που εξασφάλιζε χάρη στη σύντροφό του, η οποία μάλιστα δημιούργησε την ιστοσελίδα του, την www.walk.org.
«Έφυγα άδειος αλλά επέστρεψα με πνευματικά εφόδια», είπε ο Μπελιβό, ο οποίος βρίσκεται πλέον στο Κίνγκστον, έναν από τους τελευταίους σταθμούς της πορείας του.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: