Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σεμινάρια Μαγειρικής Προιόντων ΠΟΠ για επαγγελματίες

Από τις 19 – 26 Νοεμβρίου πραγματοποιείται στην Αθήνα από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος 
 (CHEF’S CLUB OF GREECE) Σειρά ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ 
(GOURMET CLUB SEMINARS)
Στην ενότητα :
Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΠ (Προιόντων Ονομασίας Προέλευσης) ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ είναι :

ΤΟΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (Επίτιμος πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ex. Chef σε ξενοδοχεία και catering.)
ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Ειδικός γραμματέας της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, επί σειρά ετών chef του Υπουργείου Παιδείας και καθηγητής σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων.)

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (Ex. Chef, τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, συγγραφέας του βιβλίου) Ξερολιθιές της Γεύσης. Από το 1990 στην διεθνή έκθεση θεσσαλονίκης παρουσιάζει ανελλιπώς της παραδοσιακές συνταγές της Ναξιώτικης και Κυκλαδίτικης Κουζίνας. Έχει κάνει αναρίθμητες παρουσιάσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές , εστιατόρια , αίθουσες ξενοδοχείων κλπ. Είναι εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων στην Νάξο, Πάρο, Αμοργό, Κουφονήσια, Σαντορίνη και στην Ίο.
ΤΑΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (Τακτικό μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, είναι στο επάγγελμα από το 1988 και έχει εργαστεί σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, κατασκηνώσεις και τηλεοπτικές παρουσιάσεις. Σήμερα είναι ex. chef στο εστιατόριο της Νομικής σχολής στο Κολωνάκι.)

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Στο σεμινάριο πραγματοποιείται ενημερωτική παρουσίαση σε power point των ΠΟΠ Ελληνικών προϊόντων και στη συνέχεια οι εισηγητές μαγειρεύουν με αυτά και διδάσκουν τον τρόπο παρασκευής.


«Η ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΠ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» :
Από τα προιόντα της Νάξου : Γραβιέρα Νάξου, Πατάτες Νάξου , Κοπανιστή, Κίτρο Νάξου και τις συνταγές που παρουσίασε ο κύριος Δημήτρης Παπαδόπουλος αναφέρουμε ενδεικτικά:
Πατάτες πενταράτες
Μήλα Ψητά με με σιρόπι Κίτρου Νάξου και μους κοπανιστής
Μοχίτο κοκτέιλ με κίτρο Νάξου
Καλόγηρος με γραβιέρα Νάξου

Επίσης :


Φαβοκεφτέδες με μαρμελάδα ντομάτας
Ντάκος με ξυνομυζήθρα

Τα σεμινάρια παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και οι μάγειρες θα εντάξουν τις συνταγές αυτές στις παρουσιάσεις και τις συνεργασίες τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: