Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

Πάτρα: Πολίτες-σύγχρονοι δούλοι... "Κοινωνική εργασία" για να εξοφλήσουν τα χρέη στην ... εφορία!

Όταν πριν από πέντε χρόνια ο νομός Αχαΐας έδινε ποσοστό-ρεκόρ στην Πελοπόννησο στις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου (52,65% μεγαλύτερο ποσοστό για το ΠΑΣΟΚ και από τις εκλογές του 1985!), κανείς δεν περίμενε τόσο σκληρή τιμωρία για τους πολίτες της: Περί τους 100 ανθρώπους κάθε μήνα (και ο αριθμός αυτός αυξάνεται συνέχεια) για να μην φυλακιστούν για χρέη στο δημόσιο, εργάζονται σε καταναγκαστικά έργα!
Τυχεροί αυτοί που χρωστάνε λίγα: 200, 300, 500 ή 1000 ευρώ. Άτυχοι αυτοί που χρωστάνε πολλά:

Πολίτες που χρωστάνε 10.000 ευρώ θα εργάζονται για χρόνια για να ξεπληρώσουν.
Μάλιστα, όπως ο νόμος προβλέπει εκδίδονται και δικαστικές αποφάσεις που τους στέλνουν στα έργα για να ξεπληρώσουν τα χρέη τους.
Όπως αναφέρει και το thebest.gr εκατοντάδες Πατρινοί καταφεύγουν σε αυτή την λύση για να γλιτώσουν από τα χρέη προς το δημόσιο και την φυλακή
Πρόκειται για άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων που βρίσκονται σε απόγνωση και απασχολούνται σε όλους τους τομείς: Σκουπίζουν δρόμους, μεταφέρουν ξύλα, σπάνε πέτρες σε έργα "αναμόρφωσης" κλπ.
Πρόκειται για άτομα κάθε κοινωνικής τάξης, από πρώην εργολάβους οικοδομών που πτώχευσαν, μέχρι γυναίκες που κληρονόμησαν χρέη συζύγων.
Αυτά για όσους απορούν γιατί η Πάτρα εξέλεξε για πρώτη φορά κομμουνιστή δήμαρχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: