Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

Με αφορμή την παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών η Λαϊκή Συσπείρωση Νοτίου Αιγαίου τονίζει τα εξής:

1. Σήμερα, παγκόσμια  ημέρα κατά των ναρκωτικών ουσιών,  οι δομές πρόληψης, όπως και όλες οι δομές κοινωνικού χαρακτήρα, αντιμετωπίζουν   την συντονισμένη μεθόδευση  της  κυβέρνησης και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, ώστε να υποκατασταθούν  από οργανώσεις και δομές ψευδεπίγραφου «εθελοντισμού» ή των δήθεν «Μη Κυβερνητικών» οργανώσεων, στον δρόμο για την πλήρη ιδιωτικοποίησή τους.
2. Είναι αποκαλυπτικό για τις προθέσεις της κυβέρνησης ότι ενώ  τα στεγνά προγράμματα που υπάρχουν - και αποδεδειγμένα έχουν αποτελέσματα -  υποχρηματοδοτούνται και στραγγαλίζονται την ίδια ώρα που ενισχύονται μόνο προγράμματα υποκατάστασης  ( μεθαδόνη) , οι δε ιδιώτες με τη βούλα της κυβερνητικής πολιτικής αλωνίζουν ασύδοτοι. Δεν είναι τυχαίο ότι π.χ. το ΚΕΘΕΑ  έχει να κάνει προσλήψεις 7 χρόνια, ενώ οι υπάρχοντες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν περικοπές και μεγάλες καθυστερήσεις στους μισθούς τους.

3. Τα επίσημα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά για τη ραγδαία επιδείνωση της ψυχικής και σωματικής υγείας των χρηστών, για την περιθωριοποίησή τους, για τα τραγικά αδιέξοδα που η κρίση έχει πολλαπλασιάσει. Η εμμονή της κυβέρνησης στην  πολιτική που φουσκώνει το πρόβλημα  δεν είναι τυχαία. Το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που υπηρετεί αφ’ ενός αδιαφορεί για τις ζωές των ανθρώπων όταν μάλιστα αυτές δεν αποφέρουν οικονομικό κέρδος και αφ’ ετέρου γιατί η κατάντια ενός μέρους ανθρώπων αποτελεί φόβητρο για τους υπόλοιπους για να μην διαμαρτύρονται ενάντια στο σύστημα και την αντιλαϊκή πολιτική. Την πολιτική αυτή με διάφορες παραλλαγές την υποστηρίζουν διαχρονικά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, παρόλο που η πραγματικότητα αμείλικτη τους δείχνει το τραγικό πρόσωπο της κόλασης των ναρκωτικών.
4. Μπορεί να δοθεί σήμερα απάντηση ! Στη κατεύθυνση αυτή πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας  για :
  • Άμεση θέσπιση προγράμματος για την πρωτογενή πρόληψη.
  • Εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αγωγής υγείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.
  • Δωρεάν δυνατότητα θεραπευτικής φροντίδας για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από ναρκωτικά.
  • Να αναπτυχθούν τα δωρεάν στεγνά θεραπευτικά προγράμματα με αποφασιστική χρηματοδότηση και να επεκταθούν στις φυλακές.
  • Να λειτουργήσουν ειδικά προγράμματα κατάρτισης – απασχόλησης για να βρίσκουν δουλειά οι πρώην χρήστες.

5. Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση παλεύουν για να μην υπάρξει κανένας συμβιβασμός του λαού και της νεολαίας με το φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης.

6. Το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση καλούν  όλο το λαό και ιδιαίτερα τη νεολαία να ακολουθήσουν το δρόμο του αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Να απαιτήσουν για άλλη μια φορά «ζωή ολόκληρη και όχι με δόσεις». Να συστρατευτούν  στον αγώνα για μια άλλη δίκαιη κοινωνία, χωρίς εκμετάλλευση .

Δεν υπάρχουν σχόλια: