Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ν.Αι. Περ. Ενότητας Κυκλάδων για τη 17η Νοέμβρη

        ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Καθώς βρισκόμαστε μπροστά στην επέτειο της εξέγερσης της 17ης Νοέμβρη 1973, τα μηνύματα εκείνης της περιόδου είναι πάντα επίκαιρα. Η εξέγερση της νεολαίας και των εργαζόμενων τότε ήταν ενάντια στη χούντα για ένα καλύτερο κόσμο. Εκείνο που συμβαίνει σήμερα σαράντα τρία χρόνια μετά, είναι ότι ο λαός μας οδηγείται στη φτώχεια, στην ανέχεια και την εξαθλίωση, ενώ την ίδια ώρα στη χώρα μας έρχονται πρόσφυγες, διωγμένοι από τη χώρα τους από τον...

πόλεμο και την καταστροφή που προκάλεσαν στις χώρες τους ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολιτικές, τόσων χρόνων.
Για μια ακόμη φορά είναι απόλυτα αναγκαία να οργανώσουμε τη δράση μας, μέσα από συντονιστικές επιτροπές, πρωτοβάθμια σωματεία και ομοσπονδίες για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών που εφαρμόζονται τα τελευταία χρόνια, για την ακύρωση όλων των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων τους.
Σε αυτή τη χρονική στιγμή συνεχίζονται οι επιθέσεις από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αμαυρώνοντας το νόημα των αγώνων, με κύριο στόχο κατακτήσεις και δικαιώματα χρόνων και τον περιορισμό του δημόσιου κρατικού μηχανισμού με την εκχώρηση αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών που παρέχονται στους πολίτες, σε ιδιώτες και την δημιουργία δημόσιων υπαλλήλων δύο ταχυτήτων.
Σήμερα ενωμένοι γύρω από τους συλλόγους μας, πρέπει να αγωνιστούμε για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών και την ακύρωση των μνημονίων, γεγονός που καθιστά μείζονος σημασίας και την επιτυχία της απεργίας της 24ης Νοέμβρη. Είναι δε εξίσου απαραίτητο να αναδεικνύουμε συνεχώς και τον ρόλο της νεοφασιστικής και εγκληματικής Χρυσής Αυγής, των υμνητών της χούντας των συνταγματαρχών, ενός φασιστικού μορφώματος που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί τα αντιμνημονιακά αισθήματα του ελληνικού λαού και σπέρνει το μίσος, εξυπηρετώντας απόλυτα τα συμφέροντα των εργοδοτών. Το μήνυμα του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρο και μας δείχνει το δρόμο.
Καλούμε τους συναδέλφους και το συριανό λαό σε συλλαλητήριο την Πέμπτη 17 Νοέμβρη στις 18:00 στην Πλατεία Μιαούλη.


Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Δεν υπάρχουν σχόλια: