Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πήραν πίσω την διοργάνωση των Μεσογειακών αγώνων απ' την Ελλάδα

Νέο διεθνές ρεζιλίκι για τη χώρα μας, αυτή τη φορά με αφορμή την αφαίρεση της διοργάνωσης των Μεσογειακών αγώνων 2013, που ήταν προγραμματισμένοι να διεξαχθούν στην Λάρισα και τον Βόλο.
 Η ανάθεση των αγώνων είχε ανατεθεί στην Ελλάδα το 2007 στην σύσκεψη της ΔΕΜΑ, στην Πεσκάρα της Ιταλίας. Από τότε, και μέχρι σήμερα ελάχιστα πράγματα απ' τα απαιτούμενα είχαν πραγματοποιηθεί, με την Επιτροπή Μεσογειακών αγώνων να ζητά εγγυήσεις απ' την κυβέρνηση για το αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί τελικά στις απαιτήσεις, σ' αυτά που είχαν υπογραφεί το '07, και στις δεσμεύσεις που είχε αναλάβει η Ελλάδα σχετικά με την διοργάνωση. Το τελευταίο έγγραφο εστάλη πριν από περίπου ένα μήνα, με την Ελλάδα να μην απαντά ποτέ ... αναγκάζοντας την ΔΕΜΑ να συγκαλέσει σύσκεψη προκειμένου να αποφασίσει την αφαίρεση των αγώνων. Η απόφαση πάρθηκε στο Παρίσι με ψήφους 12-1, καθώς μόνο ο Έλληνας εκπρόσωπος Ισίδωρος Κούβελος ψήφισε υπέρ !
 Ευτυχώς, απ' τη μια που δεν θα χρεωθούμε τα έξοδα μιας αχρείαστης για την παρούσα φάση διοργάνωσης (στην κατάσταση που βρίσκεται η Χώρα), αλλά το κόστος των αγώνων που είχε προϋπολογιστεί στα 120 εκ. ευρώ, δεν είναι σίγουρο πως είναι μεγαλύτερο απ' το στραπάτσο στο προφίλ της Ελλάδας γενικότερα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

EYTYXOS POU PIGE O XONDROS KAI TOUS PEIRE GIA NA PAROUSIASEI ERGO.