Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Ο Απόστολος Κακλαμάνης ειρωνεύεται τον Γιώργο Παπανδρέου ...

Υπάρχουν εξωγήινοι; Αμφίβολο. Μασάει η κατσίκα ταραμά; Ίσως, την Καθαρή Δευτέρα. Συγκινεί κάποιον η πράσινη ανάπτυξη; Όχι. 

Σ' αυτο το ηχητικό ο Απόστολος Κακλαμάνης μιλάει για ...  την εγκατάλειψη του έθνους και της έννοιας "λαός" από το κόμμα του και την υποκατάστασή τους με τις ΜΚΟ!

Εδώ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής διασύρει τον αρχηγο του ειρωνευόμενος τα "πράσινα άλογα" της πράσινης... ενέργειας που ευαγγελίζεται ο ΓΑΠ.


Όσο είναι ο Πάπας καθολικός άλλο τόσο ανήκει ο Απόστολος Κακλαμάνης στο ΠΑΣΟΚ. Αυτονόητο, αλλά χρήζει υπενθυμίσεως διότι μερικές αποστροφές του λόγου του στη Βουλή για το περί Παιδείας νομοσχέδιο σου έδιναν την εντύπωση ότι ανήκει στην αντιπολίτευση. Ας πάρουμε για παράδειγμα τον χαρακτηρισμό «πράσινα άλογα» που έκανε για την ευγενέστερη των ιδεών του Γιώργου Παπανδρέου: την περιβόητη «πράσινη» ανάπτυξη. Είπεν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής την Τετάρτη, 24 Αυγούστου: «Στο Τμήμα Πληροφορικής του ΤΕΙ της Αθήνας ο τελευταίος που μπήκε πέρσι -δείτε το στα στοιχεία σας- είχε μεγαλύτερο βαθμό από εκείνον που μπήκε πρώτος στο Τμήμα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών της Κρήτης. Η Πάτρα έχει από το ’85 -όταν ούτε για πράσινες ενέργειες ούτε για πράσινα άλογα μιλούσαν στην Ελλάδα- τμήμα για τα φωτοβολταϊκά και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας». Καθώς φαίνεται ο βετεράνος πολιτικός δεν ανατριχιάζει όταν του'ρχονται βροχηδόν οι θύμησες με την Μπιρμπίλη που προστάτευε το περιβάλλον μέχρι να υποστεί μια υπερλούξ εξορία στα Παρίσια. Ο κ. Κακλαμάνης δεν συγκλονίζεται όταν ακούει τον αρχηγό του να βγάζει ολόκληρες λαχανοσαλάτες από το στόμα του όταν αναλύει όλες τις εκδοχές της «πράσινη» πολιτικής (από πράσινη επιχειρηματικότητα μέχρι πράσινη κάμπια κ.ά).

Καρέτα-καρέτα
Σαν να μην έφτανε ο κεραυνός του παραλληλισμού της κορωνίδας της Παπανδρεϊκής πολιτικής με τον Αστραχάν, ο κ. Κακλαμάνης τα έβαλε και με τη δεύτερη μεγάλη αγάπη του πρωθυπουργού: τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις. Το ιδρυτικό στέλεχος του Κινήματος είπε ότι εκείνος και οι σύντροφοί του εγκατέλειψαν το έθνος και την έννοια λαός και καταγίνονται με τις καρέτες-καρέτες, τις ΜΚΟ και το κουνούπι του Νείλου: Για την ακρίβεια, τόνισε τα εξής: «Είναι κατακριτέα όλα αυτά τα μείζονα που αποσυνέθεσαν πράγματι και το εργατικό κίνημα και το φοιτητικό κίνημα, κάθε κίνημα! Μα, βέβαια, αφού εγκαταλείψαμε το έθνος, την έννοια 'λαός'! Πήγαμε στους όρους 'κοινωνία', 'κοινωνία των πολιτών', 'πολίτες εν δράσει', τάδε 'Μη Κυβερνητική Οργάνωση'! Η δημοκρατία ως έννοια έπαψε να είναι ενιαία! Έγινε δημοκρατία της 'καρέτα-καρέτα'! Δεν νοιάζομαι για τίποτα άλλο, παρά για το μικρόβιο του κουνουπιού του Νείλου!». Καλά όλα αυτά, αλλά η απορία παραμένει. Αφού ο κ. Κακλαμάνης διαφωνεί με τις κεντρικές επιλογές του κόμματός του γιατί παραμένει;

Δεν υπάρχουν σχόλια: