Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Νύχτες χορού στη Νάξο

Η Νάξος της αΝεκτικότητας, της εΝάργειας και του αΝαστοχασμού
  Τα φώτα του Φεστιβάλ Νάξου ανάβουν για 13η συνεχή χρονιά και φωτίζουν ένα πλούσιο πρόγραμμα. Με διάρκεια σχεδόν διπλάσια από τα προηγούμενα έτη, νέες συνεργασίες με φορείς της Νάξου και με τα νησιά της Πάρου και της Τήνου, που συναποτελούν τον «Κύκλο Κυκλάδων», ένα πρόσφατο όσο και ελπιδοφόρο θεσμό, απαντάμε δημιουργικά και δυναμικά στην...
περιρρέουσα κατήφεια. Με ενάργεια αναγνωρίζουμε τα προβλήματα του καιρού μας και προσφέρουμε εκδηλώσεις που συν-κινούν την σκέψη αλλά και την ψυχή. Όλες οι παραστατικές τέχνες που φιλοξενούνται  στον Πύργο Μπαζαίου και σε άλλους επιλεγμένους χώρους του νησιού, διατρέχονται από την αναγκαιότητα της ανεκτικότητας του Άλλου, τόσο επιτακτική στις μέρες μας.
Από την εναρκτήρια performance ανάγνωσης «Ο ξένος που έφυγε» έως την καταληκτήρια παρουσίαση «Ο γνώριμος και ξένος εαυτός μας». Με καινούργιες συνεργασίες, ιδέες και πρακτικές το Φεστιβάλ Νάξου  δεν παύει να αναζητά, να ανακαλύπτει και να εκφράζει με τόλμη τα σημερινά κοινωνικά και αισθητικά ζητήματα. Συνεχίζει να αποτελεί τόπο συνάντησης, συνέργειας και ανταλλαγής.


Στέλιος Κρασανάκης




Our nights have no darkness
Everything is resplendent with light
Titian




Ι.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: