Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Είκοσι δις ευρώ βρίσκονται 6 χρόνια σε ένα κοντέινερ στη Μόσχα!


Είκοσι δις ευρώ βρίσκονται 6 χρόνια σε ένα κοντέινερ στη Μόσχα!

Ένα κοντέινερ περιμένει τον ιδιοκτήτη του εδώ και έξι χρόνια στο αεροδρόμιο της Μόσχας. Το περιεχόμενό του είναι πολύ ιδιαίτερο. Το κοντέινερ περιέχει 20 δισεκατομμύρια ευρώ! Αν αναρωτιέστε, διαβάσετε πολύ καλά το ποσό, ωστόσο το περίεργο είναι ότι ο μυστηριώδης ιδιοκτήτης του από το 2007 που το φορτίο στάλθηκε στο αεροδρόμιο είναι άφαντος. Έτσι, πολλές θεωρίες έχουν προκύψει για το ποιος μπορεί να είναι ο κάτοχος των χρημάτων με την επικρατούσα να θεωρεί ότι πρόκειται για την περιουσία του ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.
Το ποσό είναι όλο σε χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, ενώ είναι τοποθετημένο σε 200 παλέτες, με την καθεμία να έχει 100 εκατ. ευρώ πάνω της! Το φορτίο έφτασε στο αεροδρόμιο Σερεμέτγιεβο της...
Μόσχας στις 7 Αυγούστου 2007 και από τότε παρέμεινε κλεισμένο στο κοντέινερ.
Σύμφωνα με πηγή των ρωσικών αρχών, προσπάθησαν να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη όλων αυτών των χρημάτων, ωστόσο εμφανίστηκαν μόνο καιροσκόποι και απατεώνες. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι τα χρήματα άνηκαν στον Σαντάμ, αν και στάλθηκαν στη Μόσχα οχτώ μήνες μετά την εκτέλεσή του. Σύμφωνα με τα έγγραφα αποστολέας ήταν ο Farzin Koroorian Motlagh από το Ιράν, ο οποίος ωστόσο δεν έχει βρεθεί.
Άλλες θεωρίες αναφέρουν ότι τα χρήματα μπορεί να άνηκαν στον Μουαμάρ Καντάφι ή ακόμα και στη ρωσική μαφία, η οποία δεν εμφανίζεται να τα εισπράξει επειδή φοβάται.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα χρήματα επρόκειτο να κατατεθούν σε ένα «σκοτεινό» ίδρυμα με το όνομα «The World of Kind people», ωστόσο αυτό βρίσκεται στην Ουκρανία και τα χρήματα κατέληξαν στη Ρωσία. Ο ιδρυτής του, Αλεξάντερ Σιπίλοβ, προσπάθησε να πείσει τις αρχές ότι τα χρήματα του ανήκουν χωρίς όμως αποτέλεσμα, αν και τους πρόσφερε δυο εκατ. ευρώ για την εκταμίευσή τους.
Οι αρχές συνεχίζουν την αναζήτησή τους, η οποία όμως όπως φαίνεται δεν βγάζει πουθενά.



πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια: