Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Συνεργασία Υπουργείου και Εμπορικού κόσμου της Νάξου για την Κάρτα Αλληλεγγύης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σ’ αυτή την κρίσιμη συγκυρία εμείς που συναπαρτίζουμε τον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της χώρας οφείλουμε να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην ανακούφιση μερίδας συμπολιτών μας που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας και υποφέρουν. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάστηκε η Κάρτα Αλληλεγγύης, μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Ν.4320/2015), από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη συνδρομή της Εθνικής Τράπεζας και απευθύνεται σε περίπου 150.000 δικαιούχους του επιδόματος σίτισης.
Είναι ονομαστική, με λειτουργικότητα προπληρωμένης κάρτας και υποστηρίζει μόνο συναλλαγές άμεσης χρέωσης, χωρίς συνδρομή ή άλλες επιβαρύνσεις για τον κάτοχο. Οι πιστώσεις θα εκτελούνται αποκλειστικά από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε μηνιαία βάση και η Τράπεζα θα εισπράττει την προμήθεια που ορίζεται ίση με την υφιστάμενη προμήθεια που παρακρατά για την εκκαθάριση συναλλαγών χρεωστικών καρτών Εθνοcash Plus Maestro.
Οι εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας ανακοίνωσαν ότι  έχει ήδη ετοιμαστεί ένα πρόγραμμα επικοινωνίας που περιλαμβάνει και ενημερωτικά μηνύματα μέσω των τηλεοπτικών καναλιών. Ταυτόχρονα, η Τράπεζα είναι έτοιμη να διευκολύνει τα καταστήματα εμπορίας τροφίμων που δεν διαθέτουν και επιθυμούν μηχανήματα ανάγνωσης καρτών (POS), δεδομένου ότι η Κάρτα Αλληλεγγύης είναι μια κανονική, τραπεζική,  προπληρωμένη κάρτα με την υποστήριξη της Mastercard.  
H Κάρτα Αλληλεγγύης θα διανεμηθεί μέσω των ΚΕΠ στους δικαιούχους   εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Ιουλίου 2015     
Οι φορείς του εμπορίου και της επιχειρηματικότητας εξασφαλίσαμε για όσες επιχειρήσεις δεν διαθέτουν τερματικές συσκευές αποδοχής καρτών POS, τη δυνατότητα να αποκτήσουν με προνομιακούς όρους για να συμμετάσχουν στο δίκτυο επιχειρήσεων που αποδέχεται την Κάρτα Αλληλεγγύης, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα όλα τα οφέλη ενός σύγχρονου ηλεκτρονικού συστήματος συναλλαγών (όπως αναλυτικά αναφέρεται στην επιστολή της Εθνικής Τράπεζας που επισυνάπτεται).
Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε τη μέγιστη δυνατή εξυπηρέτηση από τα καταστήματα εμπορίας τροφίμων για τους συμπολίτες μας που σήμερα δεν έχουν καμία άλλη παροχή κοινωνικού ή προνομιακού χαρακτήρα και έχουν άμεση ανάγκη από την αγορά βασικών αγαθών. Η συμμετοχή σας σε αυτό το εγχείρημα είναι πολύτιμη, καθώς μπορεί να συμβολίσει την επαγρύπνηση που βρίσκονται οι μικρομεσαίοι της αγοράς για να ανταποκριθούν στις συνέπειες της κρίσης που βαραίνουν δυσανάλογα τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες της χώρας μας.
Σας καλούμε να στηρίξετε την Κάρτα Αλληλεγγύης .


                                     Με συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Ο Πρόεδρος      Ο Γ. Γραμματέας

    Ευάγγελος Στρατούρης                      Στυλιανός Κορρές

Δεν υπάρχουν σχόλια: