Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Το τριήμερο της Αποκριάς θα αναβιώσει το έθιμο των Κορδελάτων

Tην Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου και την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2017, στο Κορωνοχώρι και στους Μύλους, θα αναβιώσει το έθιμο των Κορδελάτων...
Την Παρασκευή το πρωί θα πάμε στον Κυνίδαρο και το απόγευμα στις Εγγαρές. Το Σάββατο το πρωί θα πάμε στην Ποταμιά και το απόγευμα στη Γαλήνη. Όσοι άνδρες επιθυμούν να ντυθούν Κορδελάτοι ή να συμμετέχουν σαν συνοδοί, θα συναντηθούμε την Παρασκευή και το Σάββατο στις 11.00 το πρωί στην ταβέρνα «Μουσάτος» στο Κορωνοχώρι για να ξεκινήσουμε για τα χωριά. Τους Κορδελάτους θα τους συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα των κ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ και κ. ΚΟΡΡΕ. Την Παρασκευή το βράδυ θα είμαστε στο Κορωνοχώρι στην ταβέρνα «Μουσάτος».
Στο Κορωνοχώρι, στην ταβέρνα «Μουσάτος», για την αναβίωση του εθίμου, θα έρθουν Κορδελάτοι από τα χωριά Εγγαρές, Κυνίδαρο και Γαλήνη. Οι γυναίκες των χωριών μας, θα υποδεχθούν τα μπαϊράκια από τα άλλα χωριά, με φαγητά και κρασί. Το ίδιο θα γίνει και με το δικό μας μπαϊράκι.
Την 23.02.2017, ημέρα Πέμπτη, το μεσημέρι, θα έρθει το μπαϊράκι του Κυνιδάρου.
Την 24.02.2017, ημέρα Παρασκευή, το μεσημέρι, θα έρθει το μπαϊράκι της Γαλήνης και το απόγευμα, θα έρθει το μπαϊράκι των Εγγαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: